Krisztián olimpiai bajnoki nyilatkozata

okt 9, 2018 | Archív

Rabb Krisztián nyerte a magyar vívás újabb ifjúsági olimpiai aranyérmét a Buenos Aires-i játékokon. A Vasas tehetségével messengeren át sikerült beszélni honlapunknak. Krisztián jól van és örül...

A nagy sikert követően kijárt Rabb Krisztiánnak az ünneplés, majd a pihenés, ám sok ideje nincs, mert szerdán már az ifjúsági olimpia mix (kontinensek, és fegyvernemek közötti) csapatversenyén lép pástra. A nem egészen 17 éves kardozó honlapunknak elmondta, hogy a tavaszi, olaszországi kadet világbajnokságon jobban izgult, itt talán egyedül a döntő előtt volt benne némi drukk. 

Egy olimpiai aranyérmesnek dukál a győzelem utáni feldobás…

Az aranyéremért zajló asszóban ellenfelével, a koreai Hjunnal szemben már 14:10-re is vezetett, ám onnan 14:13-ra felzárkózott az ázsiai. Kérdésünkre, mely szerint felsejlett-e a végjátékban az olimpiai aranyérem, Rabb Krisztián így válaszolt: “Igen, a végén valóban átfutott az agyamon, hogy ifjúsági olimpiai bajnok lehetek. Szerencsére, nem volt időm beleélni magam, mert igen gyorsan követték egymást az események. Próbáltam csak a következő tusra koncentrálni, és ez a hajrában sikerült. Nagyon sokat segített a többi magyar csapattársam szurkolása. Utána jó volt együtt ünnepelni, alaposan fel is dobáltak a levegőbe…”

Krisztiánnak sokat segített a csapattársak szurkolása.

A Vasas kardozója elmondta, hogy nem sokkal a döntő után, telefonon beszélt mesterével Somlai Bélával. “Béla bácsi rögtön az aranymeccs után gratulált. Rengeteget köszönhetek neki, nélküle nem tarthatnék itt. Most jöhet a csapatverseny, aztán otthon néhány nap pihenő. De nem sok, mivel december elején a szocsi Világkupán már ott szeretnék lenni a juniorok között. Új korosztály, új feladatok!”

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia keddi versenynapján női kardban Pusztai Lizának szurkolhatunk.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események