Kulcsár Krisztián lett a MOB elnöke!

máj 2, 2017 | Archív

Schmitt Pál után ismét egy vívó, újra egy korábbi párbajtőröző lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Kulcsár Krisztián jelenleg a Nemzetközi Vívó Szövetség

Schmitt Pál után ismét egy vívó, újra egy korábbi párbajtőröző lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Kulcsár Krisztián jelenleg a Nemzetközi Vívó Szövetség sportigazgatójaként dolgozik, előtte a Magyar Vívó Szövetség általános alelnökekeként tevékenykedett. Olimpiai ezüstérmesünk, Imre Géza pedig bekerült a MOB elnökségébe. Megválasztásukhoz szívből gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

A három jelölt közül kettő is sportágunkhoz kötődött, elvégre Kulcsár Krisztián mellett Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardozó, volt szövetségi kapitány is kandidált az elnökségre a korábbi első ember, Borkai Zsolt mellett. Az első körben Szabó Bence esett ki a voksolásnál, párbajtőr egyéni és csapat világbajnokunk már ekkor majdnem döntő többséget szerzett. A második körben pedig 108:51-es szavazati különbséggel lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. 

Kulcsár Krisztiánt választották a MOB elnökének. (Fotó: MOB)

Az alelnök választások előtt Kulcsár Krisztián röviden így nyilatkozott: „Kicsit zavarban vagyok. Szeretném megköszönni a bizalmat és a támogatást, és ígérem, hogy amiről eddig beszéltem, az meg is fog valósulni. Ez azonban nélkületek nem fog menni – dolgozzunk együtt! Köszönöm.”

Várhatóan a MOB első embereként nem folytatja tovább a FIE sportigazgatóként végzett munkáját. Azonban sportágunktól sem szeretne eltávolodni, feltehetőleg a közeljövőben megbeszélést kezdeményez Allisher Uszmanovval, a FIE elnökével a hogyan továbbról. 

Mindezt immár MOB elnökként teszi – gratulálunk, és sok sikert kívánunk a munkához!

Imre Gézának Csampa Zsolt elnök gratulál – ekkor még nem a MOB elnökségi tagságához.

A délután folyamán a vívás újabb sportdiplomáciai sikert ért el. A MOB új elnökségének megszavazásakor az első körben bekerült a testületbe Imre Géza, négyszeres olimpiai érmesünk, egyéni és csapat világbajnokunk! Gratulálunk Gézának is!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.