Kun Anna nyolcaddöntőig jutott a szuzsui Vk-n

nov 12, 2016 | Archív

Felnőtt karrierje eddigi legjobb eredményét érte el Kun Anna. 21 esztendős junior Európa-bajnokunk a szuzsui női párbajtőr Vk főtábláján két szép győzelemmel a legjobb 16 közé

Felnőtt karrierje eddigi legjobb eredményét érte el Kun Anna. 21 esztendős junior Európa-bajnokunk a szuzsui női párbajtőr Vk főtábláján két szép győzelemmel a legjobb 16 közé jutott, majd a nyolcaddöntőben egyetlen tussal kapott ki a világ legjobbjai közé tartozó koreai Shintől.

Jól alakult a hajnala a Kun Annáért itthon szorítóknak. Az időeltolódásnak köszönhetően ugyanis valamikor hajnali öt és hat között derült ki, hogy junior Európa-bajnokunk felnőtt karrierje eddigi legjobbját érte el. A szuzsui női párbajtőr Vk főtábláján először 15:13-ra legyőzte az amerikai Vie-t, majd ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a legerősebb lengyelnek számító Knapik-Miazga ellen. Honfitársai időközben elbúcsúztak. A megfázással bajlódó Budai Dorinát a későbbi „meglepetés győztes” amerikai Van Brummen verte a 64 között 15:11-re. Az első kör Várnai Viviennek sikerült, a német Christmannt 15:13-ra legyőzte, de a folytatásban a verseny második kiemeltje, a tunéziai Besbes kemény diónak bizonyult (5:15). A nyolcaddöntőben Anna a koreai Shin A Lam-mal találkozott, aki nyert már Ázsia-bajnokságot, tavaly Budapesten Grand Prix-t, és szenvedő alanya volt a londoni olimpia híres-hírhedt elődöntőjének a német Heidemannal szemben. A fiatal magyar nagyszerűen tartotta magát, de végül egyetlen tussal, 14:13-ra kikapott. A tatai Kun Anna – mestere Plásztán Attila – nyolcaddöntője ugyanakkor értékes eredmény, egy jelentés lépcső felfelé a felnőtt mezőnyben, csak így tovább, mondjuk, már a vasárnapi csapatversenyen.

kun-bekot Kun Anna egyetlen tusra volt első felnőtt Vk-döntőjétől. Ami késik, nem múlik…

Tokióban lépett pástra ugyancsak a hajnali órákban a férfi tőr Világkupa-verseny főtábláján Németh András, 22 éves vívónk a 64 között a francia Tony Helissey-től szenvedett 15:8-as vereséget.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Tokió, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Tony Helissey (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Chamley-Watson (amerikai), 2. Avola (olasz), 3. Le Pechoux (francia) és Paroli (olasz), …40. Németh András.

Női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Szuzsu, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Vie (amerikai) 15:13, Várnai-Christmann (német) 15:13, Budai-Van Brummen (amerikai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Knapik-Miazga (lengyel) 15:13, Várnai-Besbes (tunéziai) 5:15.

Nyolcaddöntő: Kun-Shin A Lam (koreai) 13:14.

Végeredmény: 1. Van Brummen (amerikai), 2. Bezhura (ukrán), 3. Logunova (orosz) és Song (koreai), …12. Kun Anna, …26. Várnai Vivien, …38. Budai Dorina, …107. Bohus Réka.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM