Kun Anna nyolcadik helye jutott vasárnapra

ápr 23, 2017 | Archív

A minszki U23-as Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján a női párbajtőröző Kun Anna szerepelt a legjobban, aki a nyolcadik helyen zárt. További párbajtőrözőinknek és férfi

A minszki U23-as Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján a női párbajtőröző Kun Anna szerepelt a legjobban, aki a nyolcadik helyen zárt. További párbajtőrözőinknek és férfi kardozóinknak a 32 jelentette a végállomást. Az Eb hétfőn három fegyvernem (férfi tőr, férfi párbajtőr, női kard) csapatversenyével folytatódik.

Nagyjából az történt a minszki U23-as Európa-bajnokság utolsó egyéni versenynapján, amire számítani lehetett. Pontosabban férfi kardban tán gyengébben szerepeltünk valamivel a vártnál, női párbajtőrben pedig lehettünk volna szerencsésebbek is… 

Lássuk mindezt kicsit kevésbé talányosan! A nők viadalával kezdődött a versenynap, és végre eljutottunk az első olyan versenyszámig, amelyen valamennyi magyar “túlélte” a csoportkört. A lyukas 64-es táblán aztán először Bohus Réka búcsúzott, az osztrák Schmidllel szemben maradt alul (8:15). Várnai Vivien ebben a szakaszban simán győzött, a többieknek pedig nem kellett vívnia a 32-ért. A folytatásban a plovdivi junior vb-n látott “fegyvernemi magyar átok” ismét üldözött minket. Már ekkor összekerült ugyanis a két legmagasabban rangsorolt magyar, Kun Anna és Vivien. Előbbi győzött – hosszabítás után, egy tussal… Ladányi Nelli román ellenfelet kapott, sokáig vezetett is, de a végén Tataran fordítani tudott (13:15). Anna egyedül maradt tehát a nyolcaddöntőre, ahol viszont jelentős skalpot szerzett: 2:7-es állásról legyőzte 15:13-ra az ukrán felnőtt válogatott Panteljejevát. Azt hittük, hogy a negyeddöntőben könnyebb dolga lesz a német Riedlmüller ellen. Ám a női párbajtőr korántsem tartozik a könnyen kalkulálható fegyvernemek közé… Anna az asszó közepébe alaposan belealudt, és a végén már volt esély a fordításra (10:15). Ezzel a nyolcadik helyen végzett, és akkor még nem tudtuk, hogy Plásztán Attila tatai tanítványa éri el a nap legjobb eredményét. 

Anna negyeddöntője után gratulálnia kellett a legyőzőjének, a nyolcadik helyéhez viszont mi gratulálunk!

Igaz, azért sejtettük, fiatal kardozóink ugyanis mostanában nem kápráztattak el bennünket remek eredményekkel. Most sem. A mindössze 18 éves Szlama Vilmos már a csoportkörben búcsúzott, a másik három magyarnak pedig a 32 jelentette a végállomást. Tán Kossuth Bálintért fájt leginkább a szívünk, elvégre a magyar remek vívással 14:7-re is vezetett az orosz Bubencsikov ellen. Viszont innen 8 tust kapott zsinórban (!), így kiesett. “Második legjobban” Péch Miklóst sajnáltuk, elvégre könnyűnek tűnő ág elején állította meg őt a grúz Szulamanidze (15:10). Az ugyancsak junior korú Nagy Martin pedig igen erős ellenfelet kapott, és az olasz D’Armiento érvényesítette is a papírformát (9:15).

Ezzel délutánra búcsúztak is a mieink, jöhetnek a csapatversenyek, melyek közül hétfőn férfi párbajtőrben és női kardban leszünk érdekeltek. Hajrá, magyarok!

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Minszk.

Férfi kard egyéni, 51 induló. A csoportmérkőzéseken: Péch Miklós 4 győzelem/2 vereség, Kossuth Bálint 3/2, Nagy Martin 2/3 (továbbjutottak), Szlama Vilmos 1/5 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Nagy-Krause (német) 15:13.

A legjobb 16 közé jutásért: Péch-Szulamanidze (grúz) 10:15, Kossuth-Bubencsikov (orosz) 14:15, Nagy-D’Armiento (olasz) 9:15.

Végeredmény: 1. D’Armiento (olasz), 2. Lambert (francia), 3. Yildirin (török) és Teodosiu (román), …19. Péch Miklós, …21. Kossuth Bálint, …28. Nagy Martin, …48. Szlama Vilmos.

Női párbajtőr egyéni, 63 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 5 győzelem/1 vereség, Ladányi Nelli 4/2, Várnai Vivien 4/2, Bohus Réka 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Várnai-Aldana (spanyol) 15:4, Bohus-Schmidl (osztrák) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Várnai 8:7, Ladányi-Tataran (román) 13:15.

Nyolcaddöntő: Kun-Panteljejeva (ukrán) 15:13.

Negyeddöntő: Kun-Riedmüller (német) 10:15.

Végeredmény: 1. Swatowska (lengyel), 2. Tataran (román), 3. Licsagina (orosz) és Riedmüller (német), …8. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Kovács Iván), …18. Ladányi Nelli, …22. Várnai Vivien, …45. Bohus Réka.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.