Kupasikerek: Honvéd, UTE, Vasas

okt 28, 2018 | Archív

Párbajtőrben a férfiaknál és a nőknél is a Honvéd nyerte a Magyar Kupa-fordulót, női tőrben az UTE győzött, míg junior férfi, illetve női kardban az UTE, illetve a Vasas szerzett aranyérmet.

Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Debnár Gergely, Imre Géza, Peterdi András, Rédli András, Somfai Péter, Siklósi Gergely. Kivétel nélkül korosztályos világbajnokok, avagy felnőtt válogatottak, mellesleg három olimpiai érmes, világklasszis is szerepel a névsorban. A férfi párbajtőr Magyar Kupa csapatversenyének negyeddöntőjében a rangsor alapján a fent említett névsornak megfelelően a Honvéd egyes, illetve kettes csapatában feszültek egymásnak az érintettek, és Dancsházy-Nagy Tamás klub, illetve válogatott vezetőedző úgy fogalmazott: “Kettéosztottuk a fiúkat, tán csak Boczkó Gábor hiányzik, és ha már úgy alakult a sorsolás, hogy a negyeddöntőben a két Honvéd egymással került szembe, akkor vívjunk egy éles meccset, mert csak ennek van értelme.”

Mindennek az lett az eredménye, hogy a papíron második számú Honvéd a negyeddöntőben egyetlen tussal megverte az első számút, majd a fináléban a lehető legkisebb különbséggel ismét győzött a Vasas ellen. Az egy tusnál is kisebb differencia azt jelenti, hogy a meccs végi döntetlen után követő ráadás egy percben is egálra végzett a két “klasszisjelölt”, Siklósi Gergely, illetve Bányai Zsombor, és ez a kedvezményezettség a Honvéd sikerét jelentette. Azaz, Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérme, megannyi világ- és Európa-bajnoki aranya után 44 esztendősen egy MK-csapataranyat is betehet a roskadozó vitrinjébe. Ilyenje még nem volt…

Női párbajtőrben ugyancsak a Honvéd, női tőrben az UTE szerezte meg a győzelmet. Junior kardban is MK-csapatfordulót rendeztek, itt a férfiaknál az UTE, a nőknél a Vasas győzött.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 9 induló. Végeredmény: 1. Honvéd 2 (Cho Taeun Sándor, Imre Géza, Peterdi András, Siklósi Gergely, edzők: Budai István, Dancsházy-Nagy Tamás, László István), 2. Vasas, 3. Vasas 2, 4. BVSC, 5. Honvéd, 6. Tapolca, 7. MTK, 8. Pécs. A döntőben: Honvéd 2-Vasas 27:27, kedvezménnyel.

Női párbajtőrcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 10 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Budai Dorina, Fekete Laura, Muhari Eszter, Várnai Vivien, edzők: Budai István, Dancsházy-Nagy Tamás, László István), 2. AVA Békéscsaba, 3. Békessy Debrecen, 4. Fless, 5. Szolnok, 6. Diósgyőr, 7. MTK, 8. Érd. A döntőben: Honvéd-AVA Békéscsaba 45:41.

Női tőrcsapat Magyar Kupa, 6 induló, Honvéd vívóterem. Végeredmény: 1. UTE (Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina, edzők: Feczer Viktor, Kreiss Gábor, Solti Antal), 2. Törekvés, 3. Honvéd, 4. MTK, 5. Tus, 6. FTC. A döntőben: UTE-Törekvés 45:32.

Junior férfi kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 6 induló. Végeredmény: 1. UTE (György Lehel, Kaiser Balázs, Kozmanovics Gábor, Nagy Kristóf, edzők: Gergácz László, Kovács Laura), 2. KVSE, 3. Szigetszentmiklós, 4. Vasas, 5. Kárpáti, 6. Szent György. A döntőben: UTE-KVSE 45:23.

Junior női kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 5 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Báthory Kata, Együd Eszter, Fenyősi Zita, Keszei Kira, edzők: Kósa Miklós, Ravasz Etele, Sárközi Gergely), 2. GEAC, 3. UTE, 4. Nagykanizsa, 5. Kárpáti. A döntőben: Vasas-GEAC 45:33.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események