Legnano, nem ti amo

jan 25, 2014 | Archív

Nem vonul be a “legkedvesebb versenyeink” kategóriába a legnanói férfi párbajtőr egyéni Világkupa-viadal. Magyar vívó nem került a legjobb nyolc közé, legtovább Somfai Péter

Nem vonul be a “legkedvesebb versenyeink” kategóriába a legnanói férfi párbajtőr egyéni Világkupa-viadal. Magyar vívó nem került a legjobb nyolc közé, legtovább Somfai Péter jutott, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott. Javítani gyorsan, már a vasárnapi csapatversenyen lehet.

Igazából a pénteki selejtező sem sikerült túl jól, elvégre a két kiemelt mellé egyetlen magyarként Somfai Péter csatlakozott a kilenc kísérletezőből, és ez a negatív tendencia sajnos szombatra sem fordult meg. A három magyarból körönként egy búcsúzott – azaz a negyeddöntőre már nem maradt egyetlen sem a legnanói férfi párbajtőr Vk-versenyen. 

 

Az első körben Rédli András esett ki, akinek így Doha után ezúttal sem jutott sok sikerélmény – hogy finoman fogalmazzunk. Sérülése után még Boczkó Gábor sem igazán találja tavalyi önmagát, ismét a 32 között búcsúzott. Dicséret egyedül Somfai Péternek jár, aki a 32-ben a tavalyi Európa-bajnok német Fiedlert búcsúztatta, a nyolcaddöntő azonban neki és a végállomást jelentette. Attól a “magyarspecialista” Robeiritől szenvedett vereséget, aki egy héttel korábban Hanczvikkelt, majd Peterdit búcsúztatta Katarban…

 

A nyolcas döntőbe így egyetlen magyar sem jutott be, de így volt ezzel a házigazda Olaszország, Oroszország, Németország, Svájc, Venezuela és Észtország is. Bekerült viszont nem kevesebb mint öt (!) francia… A győzelmet, csakúgy mint Dohában, viszont egy koreai vívó, Jung szerezte meg (Katarban Park nyert).

 

A búslakodásra sem túlzott ok, sem sok idő nincs, vasárnap ugyanis következik az év első csapatversenye, melyen a világbajnok magyar együttes Hanczvikkel Márk, Rédli András, Somfai Péter, Szényi Péter összeállításban lép pástra.

 

Idehaza országos bajnokságokat, válogatókat rendeztek. A felnőttek közül a női tőrözők léptek pástra – ahol itt az ideje megkongatni a vészharangot. Na nem az eredmények okán – a versenyt Varga Kati nyerte -, hanem az indulólétszámot látva. Tizennyolcan álltak ugyanis rajthoz. 

 

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa, Legnano, 249 induló. A legjobb 64 között: Boczkó-Minobe (japán) 10:6, Somfai-Motyka (lengyel) 15:8, Rédli-Kweon (koreai) 13:14.
A legjobb 32 között: Somfai-Fiedler (német) 15:12, Boczkó-Steffen (svájci) 6:12.
Nyolcaddöntő: Somfai-Robeiri (francia) 10:15.

Végeredmény: 1. Jung (koreai), 2. Lucenay (francia), 3. Jerent (francia) és Trevejo (francia), …12. Somfai Péter, …21. Boczkó Gábor, …35. Rédli András, …67. Hanczvikkel Márk, …86. Szényi Péter, …93. File Mátyás, …134. Peterdi András, …163. Komáromy-Poros Csongor, …192. Csobó Dávid, …236. Tallár Ákos, …243. Ujvári Dániel. 

Felnőtt női tőr válogató, Budapest, 18 induló: 1. Varga Katalin, 2. Gólya Fruzsina, 3. Knapek Edina és Lupkovics Dóra.

junipbtferfi[1]

Győztesek és helyezettek, a kép jobb szélén a junior magyar bajnok Bányai Zsombor.

Junior férfi párbajtőr országos bajnokság, Budapest, 78 induló: 1. Bányai Zsombor (Vasas), 2.Buta Levente (Vasas), 3. Chu Taeun Sándor (Honvéd) és Peterdi Bence (PEAC).

junnoipbt[1]

Itt pedig balra az országos bajnok: Bohus Réka.

Junior női párbajtőr országos bajnokság, Budapest, 74 induló: 1. Bohus Réka (AVA), 2. Gonda Borbála (BVSC), 3. Csomós Flóra (Vasas) és Nagy Kinga (DVE).

Kadet férfi kard válogató, Budapest, 46 induló: 1. Dobó István (Nagykanizsa), 2. Galgóczy Tamás (BVSC), 3. Fekete Kovács Benedek (KVSE) és Holló Áron (GEAC).

Kadet női kard válogató, Budapest, 33 induló: 1. Záhonyi Petra (Kárpáti), 2. Kern Bianka (KVSE), 3. Kelecsényi Mirabella (BVSC) és Papp Borbála (BVSC). 

2014. január 25.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események