Leiskolázták a mezőnyt a junior férfi párbajtőrözők!

jan 18, 2015 | Archív

Megismétlődött a szombati forgatókönyv: a vasárnapi csapatversenyen is a junior párbajtőrözők remekeltek, a tőrözőknek nem sikerült a víkend. A bázeli junior csapat Vk-n a Bányai

Megismétlődött a szombati forgatókönyv: a vasárnapi csapatversenyen is a junior párbajtőrözők remekeltek, a tőrözőknek nem sikerült a víkend. A bázeli junior csapat Vk-n a Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású csapat fölényes győzelmekkel nagyszerű aranyérmet nyert. Ugyanakkor tőrben akad hiányérzet, a nők Gdanskban a 11., a férfiak Párizsban a 21. helyen végeztek.

Essünk túl a nehezén, a felnőttek tőr Világkupa-fordulója nem sok örömet tartogatott a magyaroknak. A halvány egyéni teljesítmény után csapatban sem sikerült a javítás. Párizsban a férfiak a 16 közé jutásért az egyébként is esélyesebb ukránoktól simán kikaptak (29:45), és ezzel reggel 9 óra felé be is fejeződött a mieink számára a csapatviadal. Sokkal jobban a nők versenye sem sikerült, a nyolcaddöntőben Kína bizonyult jobbnak a mieinknél – miként a tavalyi világbajnokságon… Az ázsiaiak rögtön az elején elhúztak, és az utolsó körben Mohamed Aida bravúrral zárkózott, de ez sem segített (36:45). A folytatás is felemásra sikeredett, a vége egy 11. hely lett, ezúttal ennyi jött össze.

 
A junior férfi párbajtőrözők viszont nagyszerűen vívtak a bázeli csapat Vk-n. Tulajdonképpen nekik is volt mit feledtetni, mert az egyéni versennyel egyikük sem lehetett elégedett, ott a 15 és fél éves Nagy Dávid nyert remek ezüstöt. Ugyanakkor Cho Taeun Sándor és Esztergályos Patrik 64-be sem jutott, Bányai Zsombor a 32-ben zárt, Siklósi Gergely pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Vasárnap viszont leiskolázták a mezőnyt! Pedig a csehek elleni bemelegítés (45:26) után a nyolcaddöntőben a Vk-első, tavalyi vb-ezüstérmes spanyol kvartett volt a rivális. Nos, a “maccsból sem jöttek ki” az ibériaiak (45:28), miként utána az izraeliek (45:25) és a britek sem (45:29). A fináléban az ukránok következtek és a “mócsing” ezúttal is közte volt, 38:26-nál adták meg magukat északkeleti szomszédaink. Bányai, Esztergályos és Siklósi egészen fantasztikus formában vívta végig a napot, mindhárman, valamennyi ellenféllel szemben pozitív mérleggel zártak. Márpedig így garantált az arany… Gratulálunk a csapatnak és a mestereknek egyaránt!
 
 Nagyszerű vívással jutottak a dobogó legfelső fokára juniorjaink!
 
Idehaza a tőrözők kadet országos csapatbajnokságát rendezték, az esélyeknek megfelelően a nőknél a Törekvés, a férfiaknál az UTE szerezte meg az aranyérmet. A hétvége krónikájához hozzátartozik, hogy szezonbéli első kadet európai körverseny döntőjét “fogta” mödlingi nyolcadik helyével női kardban Kern Bianka.
 
Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Párizs, 25 induló. A 16 közé jutásért: Magyarország-Ukrajna 29:45. 
Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Oroszország, …21. Magyarország (Dósa Dániel, Németh András, Szabados Gábor, Szabados Kristóf).
 
Női tőrcsapat Világkupa, Gdansk, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína (Mohamed +2, Jeszenszky -2, Varga -3, Knapek -6).
A 9-16. helyért: Magyarország-Románia 40:38 (Mohamed +6, Jeszenszky -2, Varga -2).
A 9-12. helyért: Magyarország-Ukrajna 37:38 (Jeszenszky +1, Mohamed -1, Varga -1).
A 11. helyért: Magyarország-Japán 42:30 (Varga +5, Jeszenszky +4, Mohamed +3).
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …11. Magyarország (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella).
 
Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bázel, 22 induló. A 16 közé jutásért: Magyarország-Csehország 45:26 (Bányai +12, Siklósi +7, Esztergályos +3, Cho Taeun -3).
Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:28 (Siklósi +10, Bányai +5, Esztergályos +2).
Negyeddöntő: Magyarország-Izrael 45:25 (Siklósi +11, Bányai +7, Esztergályos +3, Cho Taeun -1).
Elődöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:29 (Esztergályos +11, Siklósi +3, Bányai +2).
Döntő: Magyarország-Ukrajna 38:26 (Siklósi +5, Bányai +4, Esztergályos +3).
Végeredmény: 1. Magyarország (Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, edzők: Halla Péter, Budai István, Partali Csaba, Szalay Gyöngyi, válogatott edző: Borosné Eitner Kinga) 2. Ukrajna, 3. Lengyelország.
 
Kadet tőr bajnoki dobogó, csúcson a lilák!
 
Kadet férfi tőrcsapat országos bajnokság, Törekvés, 11 induló: 1. UTE (Mendrey Tamás, Mészáros Tamás, Nedeljkovic Luka, Nedeljkovic Mateja, edző: Feczer Viktor), 2. MTK, 3. Törekvés 1., 4. Honvéd, 5. Törekvés 2., 6. Zalaegerszeg. A döntőben: UTE-MTK 45:37.
 
 Teljes Törekvés-siker kadet női tőrben, a csapat is biztosan győzött.
 
Kadet női tőrcsapat országos bajnokság, Törekvés, 9 induló: 1. Törekvés (Hajas Nóra, Kalocsai Virág, Pásztor Flóra, Tóth Janka, edzők: Beliczay Sándor, Gátai Róbert, Szirmai Benedek), 2. Honvéd, 3. MTK, 4. Terézváros 1., 5. UTE, 6. Szeged. A döntőben: Törekvés-Honvéd 45:27.
 
Kadet női kard európai körverseny, Mödling, 114 induló. Csoportmérkőzések, 1. kör után: Papp Borbála 1.00, Bérczy Dorottya 1.00, Pusztai Liza 0.8, Balogh Zita 0.8, Fogarasi Csenge 0.667, Schultz Kata 0.667, Rédey Zsófia 0.667, Márton Dóra 0.6, Farkas Kinga 0.6, Kern Bianka 0.5, Malomsoki Boglárka 0.5, Csordás Lilla 0.5, Kotán Adrienn 0.5, Kornéth Emese 0.5, Széplaki Virág 0.5 (továbbjutottak), Felföldi Kata 0.167, Molnár Flóra 0 (kiestek).
2. kör után: 
Nyolcaddöntő: Kern-Bérczy 15:12.
Negyeddöntő: Kern-Allouch (francia) 14:15.
Végeredmény: 1. Lucarini (olasz), 2. Thurgood (kanadai), 3. Allouch (francia) és Lebel (svájci), …8. Kern Bianka (edző: Decsi István, válogatott edző: Fehér Gábor), 9. Bérczy Dorottya, …17. Papp Borbála, …20. Pusztai Liza, …28. Márton Dóra, …31. Fogarasi Csenge, …34. Farkas Kinga, …38. Balogh Zita, …47. Rédey Zsófia, …49. Széplaki Virág, …59. Malomsoki Boglárka, 60. Kotán Adrienn, 61. Kornéth Emese, …70. Schultz Kata, …82. Csordás Lilla, …102. Felföldi Kata, …110. Molnár Flóra.

2015. január 18.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.