Lényeges döntések az elnökségi ülésen

máj 3, 2018 | Archív

Estébe nyúló elnökségi ülést tartott csütörtökön a Magyar Vívó Szövetség. A háromórás megbeszélésen több lényeges döntés született, Boczkó Gábort sportigazgatónak nevezte ki a testület.

Az elnökség elsőként az áprilisi, veronai kadet és junior világbajnokság jelentéseit, illetve eredményességi díjait fogadta el. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány szakmai beszámolójában elhangzott, hogy a 2 arany- és 5 bronzérem összességében nagyon jó teljesítmény, az elmúlt öt évben egyetlen alkalommal szerepelt ennél jobban a magyar küldöttség. Ugyanakkor szó esett a gyengébben teljesítő fegyvernemekről is. Ezt követően Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke arra kért a helyszínen lévő, valamennyi utánpótlás válogatott edzőt, hogy május 20-ig írásban adja le részletes koncepcióját a következő szezonra, melyet majd a szakmai vezetés bírál el. 

A Magyar Vívó Szövetség május 12-én tartja éves rendes közgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiumában. Ezzel kapcsolatosan megszavazták az ehhez kapcsolódó előterjesztéseket. 

Fontos változás a felszerelésekkel kapcsolatos döntés. A még biztonságosabb sportolás érdekében a kadet, illetve annál magasabb korosztályokban szeptember 1-jétől a legújabb FIE-szabályok kötelezőek a versenyeken és az edzéseken egyaránt. Az eddigiekhezt képest változás a sisak, illetve a mellvédő tekintetében van, a pontos részleteket napokon belül, táblázat formájában honlapunkon közzétesszük. Az alacsonyabb korosztályok felé egyelőre ajánlásként szerepel mindez.

Négy versenyzőnk kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. A MOB szabályrendszere alapján két kísérőt jelölhetett az elnökség, Somlai Béla és Galli Zsolt lehet a tagja a hivatalos delegációnak (mindkettejük tanítványa ott lesz a játékokon), de a szövetség mindent megtesz azért, hogy a másik két kijutott fiatal mestere is ott legyen Dél-Amerikában. 

A sportágfejleszti támogatással kapcsolatosan döntés született arról, hogy a jövőben csak az a szakosztály részesülhet támogatásban, amely legalább egy éve tagja az MVSZ-nek. Az elnökség a beadott pályázatok közül az Edzői Életmű Díjra Nedeczky Györgyöt javasolta, míg a Mesteredzői Díjra Decsi András, Gárdos Gábor, Berczelédy Tamás sorrendben támogatta a jelölést, melyet majd a Magyar Edzők Társasága bírál el. 

Végezetül a testület egyhangúlag megszavazta azt, hogy a korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Boczkó Gábor az eddigi feladatai mellett sportigazgatóként is segíti a jövőben az MVSZ munkáját. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.