Lidi néni a Prima Primissima jelöltek között

szept 14, 2016 | Archív

Kijelölte a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a díj idei jelöltjeit. A Magyar sport kategóriában a három jelölt között szerepel az idén nyolcvan esztendős olimpiai és

Kijelölte a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a díj idei jelöltjeit. A Magyar sport kategóriában a három jelölt között szerepel az idén nyolcvan esztendős olimpiai és világbajnok tőröző Sákovicsné Dömölky Lídia. Lidi néni mellett, aki a mai napig aktív tagja a vívótársadalomnak, két másik olimpiai aranyérmes, a kajakos Kőbán Rita és a súlyemelő Földi Imre kapott jelölést. 

A Prima Primissima-díj tíz kategóriájának harminc jelöltje összesen 250 millió forintot kap a magas erkölcsi elismerés mellett – jelentette be a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. Csányi Sándor elmondta, hogy a 14. alkalommal meghirdetett díj struktúrája nem változik: minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díjazottja; a Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé.

lidi-neni-csacsi Lidi néni a mai napig aktív. A hét végén a sportágbemutatóval összekötött veterán tőrversenyen vett részt.

A jelöltek köre idén is rendkívül széles volt, hétszáz kiválóság közül választották ki a harminc Primát; a legtöbb jelölés a színház- és filmművészet kategóriában érkezett – közölte Csányi Sándor, hozzátéve: az előzetes jelöltek közül az adott területek szakértőinek javaslatai alapján választottak Primákat.

A Magyar sport kategóriában Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő, edző, Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, edző, valamint Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, edző kapott jelölést.

lidi-neni-slide Sákovicsné Dömölky Lídiát nyolcvanadik születésnapján a férjéről elnevezett Grand Prix versenyen köszöntötte többek között Prosits Attila, a WestEnd Zrt. ügyvezetője és Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke.

A nemrégiben nyolcvanadik születésnapját ünneplő Lidi néni meghatottan nyilatkozott honlapunknak a jelölésről. “Teljesen váratlanul ért a jelölés. Egyáltalán nem számítottam rá, és nagy megtiszteltetésnek érzem már azt is, hogy szerepelek a három kiválasztott között. A kuratórium leveléből tudtam meg az egészet, melyet személyesen Csányi Sándor írt alá. Biztos közrejátszott ebben az is, hogy idén voltam nyolcvan esztendős, és az, hogy a fiatal vívók ilyen nagyszerűen szerepeltek a riói olimpián. De talán az én életpályám is szükséges volt ahhoz, hogy ez a kitüntetés érjen… A végeredmény igazából számomra nem fontos, én már így is nagyon boldog vagyok.” 

Lidi néni öröme és elégedettsége természetesen érthető – és szövetségünk szívből gratulál a komoly elismeréshez. És a végeredmény e szempontból valóban nem a legfontosabb, de azért mi szurkolunk – és természetesen szavazunk… Aztán a sorrendtől függetlenül: Sákovicsné Dömölky Lídia sportágunk számára mindenképpen Prima Primissima…

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események