Liza most már mosolyog

márc 10, 2018 | Archív

Pusztai Liza és az edzők is elégedettek. A szocsi kadet és junior Európa-bajnokság kadet egyéni bronz- és junior egyéni ezüstérmese, és a mesterek mondják el, milyen érzésekkel fogadták a történteket.

Pusztai Liza éremhalmozó, aki két ezüst- és egy bronzérmet szerzett Szocsiban. Eddig…: “Na, most már tudok mosolyogni, mert a kadet versenyek után ez valahogy nem sikerült… Szerintem egész nap jól ment a vívás, legalábbis én úgy éreztem. Az ágam sem volt könnyű, de végül sima győzelmekkel jutottam döntőbe. Az elődöntőben 2:8-nál az edzőm megnyugtatott, ezért is sikerült a fordítás. Az orosz Mihajlovát a budapesti junior Vk-n nagy csatában le tudtam győzni, most viszont nagy napja volt. A harmadik érmemnek örülök a legjobban, de négyet még sosem hozta haza, egyetlen világversenyről sem, úgyhogy nagyon várom a csapatversenyt.”

Bódy Benjámin, Pusztai Liza Szocsiban lévő mestere, Bódy István oldalán: “Ez már szép teljesítmény volt! Liza egész nap jól és fegyelmezetten vívott, büszkénk vagyunk rá. Az elődöntőben 2:8-nál azt mondtam neki, hogy csinálja tovább ugyanazt, mint eddig, ellenfelének szerencséje volt, ez változni fog. Bízott magában és sikerült!”

Gulácsi Ferenc válogatott edző: “A kadet Eb után küldtem Lizának egy üzenetet, hogy juniorban majd tovább fényesíted az érmed. Ő azért nagy versenyző, mert ezt meg is tudja valósítani… Várjuk a csapatversenyt!”

Mesterek és tanítvány. Bódy Benjámin és Gulácsi Ferenc között a "Virágszál"

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM