Liza nyolcaddöntőig jutott

jún 2, 2018 | Archív

Az afrikai Tuniszban rendezik a 2017/18-as szezon utolsó Világkupa-versenyét női kardban. A mieink közül Márton Anna nem indult, a legeredményesebben Pusztai Liza szerepelt, a nyolcaddöntőig jutott.

Karthagóig nem jutottunk el, de majdnem… A tuniszi női kard Világkupa-verseny döntőjét ugyanis az ókori, világhírű romvároson belül rendezték. És Pusztai Liza kis híján eljutott odáig…

Legjobb női kardozónk, Márton Panka a közelgő Európa-bajnokság okán kihagyta ezt az állomást, ugyanakkor rajta kívül mindenki ott volt a világranglista élmezőnyéből. Magyar részről négyen indultak az eseményen, Pusztai Liza 17 esztendősen kiemeltként szombaton kezdett, mellé egyedül László Luca jutott a 64-es főtáblára. Korábbi junior vb-bronzérmesünk a szombati direkt kieséses tábla első körében 15:7-re kapott ki az ukrán Voronyinától. 

Pusztai Liza (jobbra) nyolcaddöntőig jutott a tuniszi Világkupán.

Liza ezek után egyedül “tartotta a frontot”, a főtáblán először a spanyol Perez Cuencát győzte le 15:10-re, majd az orosz, csapatban korábbi világbajnok Galiakbarovát iskolázta le 15:7-re. A nyolcaddöntőben a francia Rifkiss következett, és kétszeres kadet világbajnokunk ezúttal alulmaradt, 15:9-es vereséget szenvedett, ezzel kiesett. Folytatás vasárnap a csapatversennyel, amelyen Katona Renáta, László Luca, Mikulik Júlia, Pusztai Liza összeállításban lép pástra a magyar válogatott. 

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Tunisz, 154 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Perez Cuenca (spanyol) 15:10, László-Voronyina (ukrán) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Galiakbarova (orosz) 15:7.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Rifkiss (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Brunet (francia), 2. Harlan (ukrán), 3. Pascu (román) és Rifkiss (francia), …10. Pusztai Liza, …44. László Luca, …81. Katona Renáta, …117. Mikluik Júlia.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM