Magyar arany és ezüst a szezon nyitóversenyén

szept 1, 2018 | Archív

Kun Anna arany-, Budai Dorina ezüstérmet nyert a szezonnyitó belgrádi párbajtőr szatellit versenyen. A magyarok további két-két helyezést szereztek. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

“A 2018/19-es vívószezon első nemzetközi versenye” – így hirdette a versenykiírásában teljes joggal a szerb szövetség a szombati férfi és női párbajtőr szatellit versenyt. Az évad első hivatalos, a FIE versenynaptárában szereplő, világranglista-pontokért – ha nem is sokért – zajló viadalt a szerb fővárosban rendezték. Valószínűleg a közeli helyszín okán 8-8 magyar női és férfi induló lépett pástra, és a hölgyek mezőnyében négy magyar válogatott is szerepelt. Ennek megfelelően ők is játszották a főszerepet, az aranyéremért Kun Anna 15:10-re győzte le Budai Dorinát. Az ötödik helyen Mihály Kata, a hatodikon Szabó Réka végzett. A férfiak versenyében Serra Solt az ötödik, Cho Taeun Sándor a hatodik helyen végzett. 

Nyárutó – szezonkezdet. A belgrádi érmesek, a kép bal szélén Budai Dorina és Kun Anna.

Eredmények. Férfi párbajtőr szatellit verseny, 63 induló. Végeredmény: 1. Jörgensen (dán), 2. Privuleasa (román), 3. Bolboceanu (román) és Dikov (bolgár), 5. Serra Solt, 6. Cho Taeun Sándor, …12. Csiszér Ferenc, 13. Serra Bendegúz, …15. Csiszér Ferenc Tamás, …17. Osman-Touson Maruán, …31. Kormos Levente, …40. Hosszú Dániel.

Női párbajtőr szatellit verseny, 40 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (edző: Plásztán Attila), 2. Budai Dorina, 3. Jukic (horvát) és Grijak (szerb), 5. Mihály Kata, 6. Szabó Réka, …11. Kálmán Gyöngyvér, 12. Szombath Barbara, …19. Nattán Sarolta, …22. Fedor Tamara. A döntőben: Kun-Budai 15:10

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM