Magyar lett a legjobb mediterrán – Kertvárosi kard-, honvédos tőrsikerek

febr 5, 2014 | Archív

Magyar aranyéremnek is örülhettünk a hétvégi, olaszországi korosztályos mediterrán bajnokságon, melyre az olasz-magyar együttműködési megállapodásnak köszönhetően kaptunk

Magyar aranyéremnek is örülhettünk a hétvégi, olaszországi korosztályos mediterrán bajnokságon, melyre az olasz-magyar együttműködési megállapodásnak köszönhetően kaptunk meghívást. Törlesztjük másik adósságunkat is: cikkünkben találhatóak a vasárnapi kadet csapatbajnokságok eredményei.

Magyar lett a legjobb mediterrán – Kertvárosi kard-, honvédos tőrsikerek

 

Magyar aranyéremnek is örülhettünk a hétvégi, olaszországi korosztályos mediterrán bajnokságon, melyre az olasz-magyar együttműködési megállapodásnak köszönhetően kaptunk meghívást. Törlesztjük másik adósságunkat is: cikkünkben találhatóak a vasárnapi kadet csapatbajnokságok eredményei.
 
Ladányi Nellinek köszönhetően magyar siker született a hét végén Chiavariban, a kadet mediterrán bajnokságon. A hír egyrészt természetesen örömteli, mert ha nem is népes, de rangos versenyen végzett hazai vívónk az élen. Másrészről pedig meglepő, elvégre mit keresünk mi, magyarok, a mediterránok versenyén?
 
mediterrán[1]
 Ladányi Nelli és Nagy Kinga a Meditrrán Játékok kadet arany-, illetve bronzérmese. 
 
Nos, nem Európa újrarendeződéséről van szó, hanem arról, hogy a mediterrán játékok szabályai alapján a rendező nemzet két, nem a zónához tartozó országot meghívhat. A házigazda itáliaiak pedig – köszönhetően a tavaly tavasszal Csampa Zsolt, illetve Giorgio Scarso elnök által aláírt olasz-magyar együttműködési megállapodásnak – bennünket vendégeltek meg. 
 
A szolnoki Ladányi aranyérme mellett további helyezéseket is szereztünk. Bronzérmet szerzett ugyancsak a kadet női párbajtőrben Nagy Kinga, junior női párbajtőrben Pártos Zsófia, junior férfi párbajtőrben és kadet női párbajtőrben pedig Horváth Dániel és Molnár Petra ötödik, junior férfi párbajtőrben Hudek Dávid hatodik lett. 
 
Vasárnap rendezték meg a Gerevich Aladár Sportcsanokban négy fegyvernem csapat országos bajnokságát, melyen a következő eredmények születtek.
 
Kadet férfi kardcsapat, 12 induló: 1. Kertvárosi SE, 2. UTE, 3. GEAC.
Kadet férfi tőrcsapat, 9 induló: 1. Honvéd, 2. Törekvés, 3. MTK.
Kadet női kardcsapat, 9 induló: 1. BVSC, 2. Kertvárosi SE, 3. Nagykanizsa.

Kadet női tőrcsapat, 7 induló: 1. Törekvés, 2. Honvéd I., 3. Honvéd II. 

2014. február 05.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM