Magyar Sport Napi kitüntetések

máj 9, 2018 | Archív

A Magyar Sport Napja alkalmából kitüntetéseket adott át az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Melbourne-i bajnokunk, Hámori Jenő Csik Ferenc díjat kapott, míg 14 vívó részesül sportcsillag ösztöndíjban

A Magyar Tudományos Akadémián rendezték idén a Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepséget. Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adta át a kitüntetéseket, melyből vívóink ezúttal sem maradtak ki. 

Siklósi Gergely felnőtt vb-4. helyezett csapattagként részesülhet a Sportcsillag Ösztöndíjban.

Három sportember kapott Csik Ferenc díjat kiemelkedő sportteljesítményéért és sportolói életművéért. A vízilabdázó Szívós István és a birkózó Hegedűs Csaba mellett Hámori Jenő részesült az elismerésben. Az 1956-os melbourne-i olimpián közel 62 éve (!) aranyérmet nyerő magyar kardcsapat tagja jelenleg az Egyesült Államokban él, helyette Boczkó Gábor sportigazgató vette át a kitüntetést. 

Tóth Jankának ez az elismerés is segíthet sérülés utáni, mihamarabbi gyógyulásában.

Tizennégy tehetségünk (klasszisok is akadnak már köztük…) kapott Sportcsillag Ösztöndíjat ugyanezen alkalomból. A listán kilenc olyan vívó szerepel, akik már világbajnokságon is képviselték a magyar színeket, mi több, négyen már felnőtt vb-éremmel büszkélkedhetnek. A névsor a következő: Berta Dániel, Siklósi Gergely, Dósa Dániel, Márton Anna, Bányai Zsombor, Szatmári András, Katona Renáta, Gémesi Csanád, Péch Miklós, Zámbó-Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Tóth Janka, Záhonyi Petra, Veres Amarilla.

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM