Majdnem bravúr Dósa Danitól

nov 10, 2018 | Archív

A legjobb 32-ig jutott a bonni férfi tőr Világkupa-versenyen Dósa Dániel. A fegyvernem első számú képviselője nagyon közel volt egy nagy bravúrhoz, egyetlen tussal kapott ki az amerikai Massialastól.

Megint, már sokadszor volt nagyon közel egy remek sikerhez Dósa Dániel. A Törekvés 23 esztendős tőrözője egyre eredményesebben ostromolja a világelitet, betörnie azonban Bonnban sem sikerült. Ám már nagyon közel jár hozzá… A fegyvernem szezonnyitó Világkupa-versenyén Dani egyedüliként jutott a mieink közül a legjobb 64 közé, ahol a dán Berggel kezdett. Az sem lehetett egy idegnyugtató nyitány, elvégre a magyar 15:14-re győzött. 

Dósa Dani: a dán Berg (jobbra) ellen még sikerült, Massialas ellen majdnem.

A folytatás ugyanilyen eredménnyel zárult, csak nem a javunkra. Dani hatalmas halat fogott ki, ugyanis az egyéni olimpiai és világbajnoki ezüstérmes amerikai Massialas-szal került szembe a legjobb 32 között. És gyakorlatilag végig vezetett a meccsen – egészen a befejezésig… Az, sajnos, nem sikerült, és ezzel a tengerentúli klasszis menetelt tovább, nekünk, pontosabban Daninak, pedig jutott egy újabb majdnem. Ugyanakkor egyre látványosabb a fejlődés, egészen biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan megszületik a magyar tehetség első felnőtt Világkupa-döntője!

Dósa Dani egyre közelebb jár pályafutása első komoly felnőtt sikeréhez.

A bonni Vk-hétvége a vasárnapi csapatversennyel zárul majd. 

Eredmények. Férfi tőr Világkupa, Bonn, 240 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Berg (dán) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Massialas (amerikai) 14:15.

Végeredmény: 1. Kruse (brit), 2. Cassara (olasz), 3. Itkin (amerikai) és Lefort (francia), …24. Dósa Dániel, …116. Liszkai Tamás, …148. Mátyás Bálint, …155. Mlszáros Tamás, …160. Kiss Dániel, …201. Bellovicz Gábor.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM