Majdnem dobogó Helsinkiben

nov 10, 2015 | Archív

A sikeres egyéni verseny után csapatban is jól helytálltak a mieink Helsinkiben. A Nagy Kinga, Petri Renáta, Pleész Hanna, Szőke Sára összeállítású junior női párbajtőrválogatott a

A sikeres egyéni verseny után csapatban is jól helytálltak a mieink Helsinkiben. A Nagy Kinga, Petri Renáta, Pleész Hanna, Szőke Sára összeállítású junior női párbajtőrválogatott a negyedik helyen végzett.

 

Gnám Tamara előző napi bravúrbronza után a csapat is villantott egyet a helsinki junior Világkupán. A mieink először Japánnál bizonyultak jobbnak a nyolcaddöntőben 42:29-re, ami azért alapnak számított. Utána viszont az esélyesnek számító német válogatott következett, amely ellen a 39:38-as siker kifejezetten bravúrnak számított. 

 

A folytatás már nem sikerült. Az elődöntőben a későbbi győztes olaszok (32:38), majd a bronzmeccsen az amerikaiak (36:45) bizonyultak jobbnak. Ez össszesítésben a negyedik helyet jelentette a Nagy Kinga, Petri Renáta, Pleész Hanna, Szőke Sára összeállítású együttesnek. A junior női párbajtőr szakág pedig elégedetten térhet haza északi portyájáról, egyénien és csapatban is magasan átugrották a lécet.
 
Az okkal mosolygós negyedik helyezettek: Pleész Hanna, Szőke Sára, Plásztán Attila válogatott edző, Petri Renáta és Nagy Kinga. 
 
Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Helsinki, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 42:29 (Szőke +9, Petri +3, Pleész +1, Nagy 0).
Negyeddöntő: Magyarország-Németország 39:38 (Petri +4, Nagy -1, Szőke -2).
Elődöntő: Magyarország-Olaszország 32:38 (Nagy +2, Szőke -2, Pleész -3, Petri -3).
A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 36:45 (Petri -1, Szőke -3, Nagy -5).
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Nagy Kinga, Petri Renáta, Pleész Hanna, Szőke Sára). 
Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM