Majdnem érem a végére

ápr 18, 2018 | Archív

Egyetlen tussal maradt le az éremről a magyar női párbajtőrcsapat a jereváni U23-as Európa-bajnokságon. A férfi kardozók a hetedik helyen zártak, számunkra ezzel véget ért a kontinensviadal.

A gyengébb egyéni szereplés után szépen teljesített a Borsody Emma, Kardos Edina, Ladányi Nelli, Szabó Réka összeállítású női párbajtőrcsapat a jereváni U23-as Európa-bajnokságon. A mieink a nyolcaddöntőben Ukrajnát győzték le (41:32), majd a negyeddöntőben Szabó Réka bravúros vívásával az esélyesebb oroszokat verték (45:35). Az elődöntőben aztán Svájctól 45:28-ra, majd a bronzmeccsen Lengyelországtól egyetlen tussal, 45:44-re kaptak ki a mieink, akik ezzel a negyedik helyen végeztek. 

Ladányi Nelliék egyetlen tussal kaptak ki a bronzmeccsen.

A férfi kardcsapat (Galgóczy Tamás, Gémesi Huba, Kossuth Bálint) halványan szerepelt, Spanyolországot (45:44) és Ukrajnát (45:36) legyőzve, illetve Olaszországtól (41:45) és Grúziától (19:45) vereséget szenvedve a hetedik helyen zárt. A mieink számára ezzel véget ért az U23-as Eb, a zárónapi csapatversenyeken nem indul magyar válogatott.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Jereván.

Férfi tőr egyéni, 49 induló. Végeredmény: 1. K. Borodacsev (orosz), 2. Roger (francia), 3. Sirotkin (orosz) és Lahunou (fehérorosz).

Női kard egyéni, 42 induló. Végeredmény: 1. Bolsakova (orosz), 2. Passaro (olasz), 3. Shchukla (török) és Vongsavady (francia).

Férfi kardcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:44 (Gémesi +3, Galgóczy 0, Kossuth -2). 

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 41:45 (Galgóczy +4, Gémesi -4, Kossuth -4).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Grúzia 19:45 (Galgóczy -7, Gémesi -9, Kossuth -10).

A 7. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:36 (Galgóczy +6, Kossuth +5, Gémesi -2).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Fehéroroszország, …7. Magyarország (Galgóczy Tamás, Gémesi Huba, Kossuth Bálint).

Női párbajtőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 41:32 (Borsody +5, Szabó +3, Ladányi +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 45:35 (Szabó +14, Borsody +1, Ladányi -5).

Elődöntő: Magyarország-Svájc 28:45 (Kardos -2, Ladányi -3, Borsody -5, Szabó -7).

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 44:45 (Szabó +5, Ladányi -1, Borsody -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Svájc, 3. , 4. Magyarország (Borsody Emma, Kardos Edina, Ladányi Nelli, Szabó Réka).

Női tőrcsapat, 6 induló. Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Lengyelország, 3. Franciaország.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események