Majdnem százszázalékos kard selejtezők

márc 28, 2015 | Archív

A szöuli kardversennyel zárul a vívás háromhetes Grand Prix-sorozata. A szombati selejtezők után valamennyi magyar férfi induló (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári

A szöuli kardversennyel zárul a vívás háromhetes Grand Prix-sorozata. A szombati selejtezők után valamennyi magyar férfi induló (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron), és Márton Anna bejutott a 64-es főtáblára. Idehaza a női tőr válogató versenyt Jeszenszky Szilvia nyerte.

Két hete Havannában a tőrözők, múlt héten Budapesten a párbajtőrözők, ezen a hétvégén pedig Szöulban a kardozók vesznek részt Grand Prix-versenyen. A mezőnyök rendkívül erősek voltak, ugyanakkor azt ismét büszkén elmodhatjuk rendezőként, hogy Szöulban összesen nem léptek annyian pástra, mint a MOM Sportban csak a férfimezőnyben. 

 

Férfi kardozóink egyhetes hongkongi edzőtáborból érkeztek Koreába, és a selejtezőkből a főtáblára jutás egyikőjüknek sem jelentett problémát. Az olimpiai bajnok, kiemelt Szilágyi Áron mellé közvetlenül a csoportmérkőzések után odakerült a veretlen Decsi Tamás, valamint Szatmári András, míg Gémesi Csanád két, Iliász Nikolász egy további győztes asszót követően csatlakozott a társakhoz. Következhet számukra vasárnap a 64-es főtábla, amely nyilvánvalóan jóval keményebb dió lesz majd… A hölgyek mezőnyében két magyar állt rajthoz, és Márton Anna már a csoportmeccsek után bejutott a legjobb 64 közé. Ugyanakkor Várhelyi Annának ezúttal ez nem sikerült, a főtáblára jutásért vereséget szenvedett a koreai Seotól
 
Idehaza női tőr válogatót, egyben U23-as európai körversenyt rendeztek az UTE vívótermében. A hazai ranglistát vezető Varga Gabi könnyebb sérülés, a harmadik helyen álló Schmél Viktória pedig vakbélműtét miatt nem indult, ismét pástra lépett viszont Varga Kati, aki januárban adott életet gyermekének. Ha már gyermek: a nyolc közé jutott hat magyar közül egyedül Gólya Fruzsina nem édesanya… Az „Anyák Harcát” végül Jeszenszky Szilvia nyerte, aki a fináléban a bravúros visszatérő Varga Katit győzte le. 
 
Eredmények. Férfi kard Grand Prix, Szöul, 144 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron (kiemelt), Decsi Tamás 5 győzelem/0 vereség, Szatmári András 5/1 (bejutottak a 64-es főtáblára), Iliász Nikolász 3/3, Gémesi Csanád 2/3 (továbbjutottak).
A legjobb 96 közé jutásért: Gémesi-Wang (kínai) 15:10. 
A legjobb 64 közé jutásért: Iliász-Saunders (brit) 15:5, Gémesi-Abedini (iráni) 15:10.
Vasárnap a legjobb 64 között: Szilágyi-Crutchett (brit), Decsi-Pillet (francia), Gémesi-Montano (olasz), Decsi-Pillet (francia), Iliász-Berre (olasz).
 
Női kard Grand Prix, Szöul, 123 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna 5 győzelem/1 vereség (bejutott a 64-es főtáblára), Várhelyi Anna 3/3 (továbbjutott).
A legjobb 64 közé jutásért: Várhelyi-Seo (koreai) 7:15.
Vasárnap a legjobb 64 között: Márton-Benitez (venezuelai).

Női tőr válogató, egyben U23-as európai körverseny, 31 induló: 1. Jeszenszky Szilvia (Terézváros, edző: Solti Antal), 2. Varga Katalin (Honvéd), 3. Gólya Fruzsina (UTE) és Bimova (cseh), 5. Knapek Edina (Honvéd), 6. Mohamed Aida (UTE), 7. Czeglédy Edina (MTK), 8. Cellerova (szlovák). 

2015. március 28.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események