Márton Anna hatodik a New York-i Vk-n

jan 28, 2017 | Archív

Világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Márton Anna hatodik helyen végzett a New York-i női kard Világkupa-versenyen. Huszonegy éves klasszisunk egyetlen tussal szenvedett

Világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Márton Anna hatodik helyen végzett a New York-i női kard Világkupa-versenyen. Huszonegy éves klasszisunk egyetlen tussal szenvedett vereséget a negyeddöntőben. Gratulálunk mesternek és tanítványának egyaránt! 

A szezon eddigi legerősebb női kard Világkupa-versenyén öt magyar jutott a legjobb 64 közé. A szombati folytatásban a kadet korú Pusztai Liza szoros meccsen kapott ki 15:13-ra az olasz Navarriától, Mellette László Luca és Mikulik Júlia is vereséget szenvedett az olasz Vecchitől (7:15), illetve az argentin Pereztől (9:15). Márton Anna és Záhonyi Petra ugyanakkor sikerrel vette a főtábla első körét (két amerikaival szemben, F. Muhammad 15:13, Aksamit 15:6). Csakhogy a sorsolás szeszélye folytán a 32 között egymással kerültek szembe, és a 21 évesen rutinosabbnak mondható klasszisunk biztosan győzött (15:4). A következő körben a koreai Junt verte Gárdos Gábor tanítványa, aki az éremért a későbbi győztes francia Berderrel találkozott. Panka itt minimális különbséggel, 15:14-re kikapott, de hatodik helyéhez gratulálunk neki és mesterének egyaránt.

Márton Panka újabb döntővel gazdagította eredménylistáját.

Eredmények. Női kard Világkupa, New York, 142 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-F. Muhammad (amerikai) 15:13, Záhonyi-Aksamit (amerikai) 15:6, Mikulik-Perez Maurice (argentin) 9:15, Pusztai-Navarria (olasz) 13:15, László-Vecchi (olasz) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Záhonyi 15:4.

Nyolcaddöntő: Márton-Jun (koreai) 15:11.

Negyeddöntő: Márton-Berder (francia) 14:15.

Végeredmény: 1. Berder (francia), 2. Kim (koreai), 3. Vecchi (olasz) és Criscio (olasz), …6. Márton Anna (edző: Gárdos Gábor, válogatott edző: Pézsa Tibor), …27. Záhonyi Petra, …43. Pusztai Liza, …51. Mikulik Júlia, …57. László Luca, …78. Garam Nóra, …82. Katona Renáta.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események