Márton Anna hetedik a moszkvai Grand Prix-n

máj 29, 2016 | Archív

Világbajnoki bronzérmesünk ismét nagyszerűen szerepelt! Márton Anna ezúttal a moszkvai kard Grand Prix-n szerepelt kiválóan. Sorozatban ötödik Vk-, illetve GP-versenyén jutott a nyolcas

Világbajnoki bronzérmesünk ismét nagyszerűen szerepelt! Márton Anna ezúttal a moszkvai kard Grand Prix-n szerepelt kiválóan. Sorozatban ötödik Vk-, illetve GP-versenyén jutott a nyolcas döntőbe, és ezzel megerősítette helyét a világranglista élmezőnyében. Panka a negyeddöntőben 15:14-re kapott ki az olasz Vecchitől.

Nagyon örülünk is, meg talán egy kicsit nem is. Márton Anna egészen elképesztő bravúrt hajtott végre azzal, hogy sorozatban az ötödik rendkívül rangos világversenyén jutott a legjobb nyolc közé. Ugyanakkor az állandóság abban a tekintetben is stimmel, hogy mind az öt negyeddöntőben vereséget szenvedett Gárdos Gábor világbajnoki bronzérmes, 21 éves tanítványa. Ezúttal viszont már csak egyetlen tus hiányzott a továbblépéshez, és reméljük, a legfontosabb pillanatban jön majd össze a még nagyobb bravúr…

panka vív Panka ismét rendkívül magabiztos vívással jutott a negyeddöntőbe.

De kezdjük az elejéről! A három magyar induló közül egyedül Panka léphetett pástra vasárnap, mivel kiemeltként nem is kellett selejteznie. A negyeddöntőig meggyőző fölénnyel jutott be az MTK klasszisa, előbb ferde szemmel nézett az ázsiai ellenfelekre, ennek okán a kínai Gaót 15:10-re, a koreai Hwangot 15:9-re verte. A nyolcaddöntőben az orosz Kovaljeva következett, és itt sem jelentett gondot az újabb győzelem (15:11). Ez jelentette a már említett nyolc közé jutást, és reménykedtünk a folytatásban is az olasz Vecchivel szemben. Pláne akkor, amikor Panka 14:12-re is vezetett riválisával szemben, azonban a befejezés nem sikerült. 15:14-re fordított ugyanis az itáliai, és ez Márton Annának a hetedik helyet jelentette. 

panka hátul csárli Márton Panka, mögötte a mester, Gárdos Gábor végzi a „szükséges háttérmunkát”…

Sebaj, a folyamatos, rendkívül magas színvonal már adott, a bravúrok meg ráérnek. Mondjuk, majd augusztusban, Rióban…!

panka örül A negyeddöntőben Pankával szemben az olasz Vecchi örülhetett, de ez sem lesz mindig így…

Eredmények. Női kard Grand Prix, Moszkva, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Gao (kínai) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Hwang (koreai) 15:9.

Nyolcaddöntő: Márton-Kovaljeva (orosz) 15:11.

Negyeddöntő: Márton-Vecchi (olasz) 14:15.

Végeredmény: 1. Harlan (ukrán), 2. Zagunis (amerikai), 3. Gavrilova (orosz) és Vecchi (olasz), …7. Márton Anna (edző: Gárdos Gábor, válogatott edző: Pézsa Tibor), …89. Záhonyi Petra, …92. Garam Nóra.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM