Márton Panka és a mesteri nyilatkozat

júl 14, 2015 | Archív

Hogy milyen, amikor egy húszéves fiatal hölgy a világbajnoki bronzérme után megilletődötten, boldogan is, meg nem is, nyilatkozik? És milyen, amikor a mindig többre vágyó mester

Hogy milyen, amikor egy húszéves fiatal hölgy a világbajnoki bronzérme után megilletődötten, boldogan is, meg nem is, nyilatkozik? És milyen, amikor a mindig többre vágyó mester higgadtan, átgondoltan, de azért elégedetten nyilatkozik? Ilyen, Márton Panka és Gárdos Gábor előadásában…

 

 Panka a csúcson, de lesz ő még feljebb is… Balról jobbra a női kard vb dobogósai: Berder (ezüst), Velikaja (arany), Sen (bronz) és Panka (arannyal felérő bronz). A képen alul jobbra pedig az éremátadó, Alisher Uszmanov, a FIE elnöke, egyben Európa leggazdagabb embere.

 

Márton Anna, aki húszévesen felnőtt világbajnoki bronzérmet nyert: “Nagyon szerettem volna nyolc közé jutni, ez volt a célom a verseny előtt. Persze, azt is láttam, hogy ezért az olimpiai és világbajnok Zagunist kell legyőznöm. De azt a vb előtt is tudtam a világranglistás helyezésem alapján, hogy ez vár rám. Korábban egyszer vívtam vele tizenöt tust, akkor épphogy kikaptam, úgyhogy nem tartottam tőle, és jól is ment a vívás. A görög lánnyal még sosem találkoztam direkt kieséses asszóban, óriási boldogság, hogy összejött az érem, nagyon sokat dolgoztam, dolgoztunk érte! Köszönöm a Mesteremnek, Gárdos Gábornak, Tibor bácsinak és Feri bácsinak, jöhet a csapatverseny!”
 
 Kardérmesek szelfije! Pankát könnyű megtalálni, és jó látni ebben a társaságban.

Gárdos Gábor, Márton Anna nevelőedzője, edzője és a válogatott edzője: “Panka első korosztályos világversenyen szerzett érme egy bronz volt, és most ez húszévesen a felnőttek között is összejött! Gratulálok neki, és kívánom, hogy olyan eredményes felnőtt pályafutás kövesse ezt a harmadik helyezést, mint amilyen az utánpótlásban eltöltött évei alatt történt. Az elődöntő után persze mérgelődtem, de természetesen ez hatalmas eredmény! Ráadásul Zagunis ellen nagyszerűen vívott Panka, igazán büszke vagyok rá! Szeretném megköszönni a magyar válogatott menedzsmentjének, élén Csampa Zsolt elnökkel, hogy minden igényt kielégítő körülményeket biztosított a számunkra. És természetesen nagyon köszönök mindent Pézsa Tibor Mesternek, vezetőedzőnek és Gulácsi Ferenc kollégámnak. Ünneplésre nincs idő, egy nap regenerálódás, és jöhet a csapatverseny!” 

2015. július 14.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események