Márton Panka is ötödik a Világkupán

okt 28, 2017 | Archív

Ötödik helyen végzett Márton Anna az orleans-i női kard egyéni Világkupa-versenyen. Az MTK világranglista vezetője simán jutott a nyolcas döntőbe, ahol egytusos vereséget szenvedett.

Érdekes versenyt vívott Márton Anna, a női kard egyéni világranglistát vezető magyar klasszis. Gárdos Gábor tanítványa kiemeltként természetesen csak szombaton lépett pástra, és elképesztően sima győzelmekkel araszolt előre. Először Kern Biankát verte a 64 között 15:1-re. A folytatás ennél természetesen szorosabban alakult, de egyáltalán nem forogtak veszélyben Panka sikerei. Előbb a koreai Li, majd az argentin Perez egyaránt 15:9-nél foghatott kezet. Eztán rendkívül hosszú szünet következett, ugyanis a nyolcas döntőt este hétkor kezdték Orleans-ban. Tán ez zökkentette ki Pankát, igaz, az ellenfél is sokkal keményebb volt az olasz Gregorio személyében. A magyar 9:6-ig vezetett, ám Gregorio egyenlített, és eztán fej fej mellett haladtak 14:14-ig a felek. A végén azonban egylámpás tust adott a későbbi aranyérmes itáliai, ami azt jelentette, hogy Márton Anna ötödik lett az idénnyitó Vk-n. Gratulálun neki és mesterének egyaránt. 

Sokáig Márton Panka irányított a Gregorio elleni negyeddöntőben, …

A többiekről: kadet világbajnokunk, Pusztai Liza először 15:13-ra legyőzte a fehérorosz Kaspiarovichot. A 16 közé jutásért viszont kikapott a junior korú japán Emurától 15:12-re – a távol-keleti egyébként negyeddöntős volt a lipcsei felnőtt világbajnokságon. Záhonyi Petra ugyancsak ázsiaitól, a koreai Csojjal szemben maradt alul a 64-ben (10:15), Kern Bianka pedig Márton Pankától szenvedett vereséget.

…de végül az olasz örülhetett.

A vasárnapi csapatversenyen a Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Kern Bianka összeállítású fiatal válogatott a nyolcaddöntőben Lengyelországgal találkozik. 

Női kard egyéni Világkupa, Orleans, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Kern 15:1, Pusztai-Kaspiarovich (fehérorosz) 15:13, Záhonyi-Csoj (koreai) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Li Rajin (koreai) 15:9, Pusztai-Emura (japán) 12:15.

Nyolcaddöntő: Márton-Perez Maurice (argentin) 15:9.

Negyeddöntő: Márton-Gregorio (olasz) 14:15.

Végeredmény: 1. Gregorio (olasz), 2. Gulotta (olasz), 3. Pascu (román) és Brunet (francia), 5. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor), …22. Pusztai Liza, …42. Záhonyi Petra, …63. Kern Bianka, …72. Katona Renáta, …78. Mikulik Júlia, …80. Garam Nóra, …82. Nagy Valentina, …108. László Luca.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM