Még egy ezüst a végére a női tőrcsapattól

szept 17, 2016 | Archív

Újabb ezüstéremmel zárta a magyar kerekesszékes vívó küldöttség a riói paralimpiát. A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna összeállítású női tőrcsapat az

Újabb ezüstéremmel zárta a magyar kerekesszékes vívó küldöttség a riói paralimpiát. A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna összeállítású női tőrcsapat az elődöntőben nagy küzdelemben győzte le Hongkongot. A döntőben a másik ázsiai “szuperhatalom”, Kína már nagy falatnak bizonyult, de az ezüstérem nagyszerű teljesítmény.

para-torezust

Miként a kerekesszékes vívók eredménysora is kimagasló. A Szekeres Pál vezette csapat összességében három ezüst- és két bronzéremmel zárta a Rio de Janeiró-i paralimpiát. Gratulálunk a verenyzőknek és az edzőknek egyaránt!

dani-gyongyi

Eredmények. Paralimpia, Rio de Janeiro, kerekesszékes női tőrcsapat. A csoportmérkőzéseken: Magyarország-Fehéroroszország 45:23, Magyarország-Kína 34:45.

Az elődöntőben: Magyarország-Hongkong 41:40.

Döntő: Magyarország-Kína 28:45.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Szirmai Benedek), 3. Olaszország.

hajmasi-eva

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események