Még egyszer: Vívás Világnapja

szept 12, 2017 | Archív

Hazánkban, és a Föld valamennyi kontinensén ünnepeltük a Vívás Világnapját. Idehaza közel ezren, a világon pedig ezrek vívtak különleges helyszíneken - Új Zélandtól Európán és Ázsián át, Kaliforniáig.

Idehaza a “központi” Vívás Világnapja Flashmob akciónkat a Nemzeti Múzeumban rendeztük. Olimpiai és világbajnokaink részvételével, veterán tőrversennyel párhuzamosan, 4-500-an vettek részt a Múzeum kert lépcsőin és kertjében a pontosan szombat délben kezdődő, Flashmob akcióban. Az ötperces szabadvívás után többek között Szilágyi Áron, Szász-Kovács Emese, Imre Géza, Boczkó Gábor és Rédli András osztogatta a fiatal vívópalántáknak az autogramokat, nagysikerű és emlékezetes volt a rendezvény, melyet különleges helyszínen, különleges körülmények között rendezett a Magyar Vívó Szövetség. 

De nemcsak Budapesten, hanem az ország számos pontján, ugyancsak kivételes helyeken népszerűsítettük legeredményesebb olimpiai sportágunkat. A teljesség igénye nélkül, Tapolcán, Baján, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Komlón és Orosházán is tartottak látványos Flashmob megmozdulást, elmondható, hogy összesen közel ezren népszerűsítették ezen a hétvégén sportágunkat. 

Mivel világnapról beszélünk, természetesen nem csak idehaza vívtak különleges helyszíneken. A Nemzetközi Vívó Szövetség beszámolói alapján Új-Zélandon egy építkezés tetején vívtak, Kaliforniában pedig az óceán partján, a homokban. Láthatóak a FIE facebook oldalán fotók a Nemzeti Múzeumból, emellett többek között – megint csak a teljesség igénye nélkül – Kínában, Guatemalában, Costa Ricá-ban, az USA számos államában, Nepálban, Olaszországban, Angliában, Németországban, Belgiumban és Svájcban tartottak a Vívás Világnapja alkalmából Flashmob megmozdulást.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM