Megérkeztek Bakuba a vívók

jún 19, 2015 | Archív

Miközben javában halmozza a magyar küldöttség az érmeket az I. Európai Játékokon, a vívók csak csütörtök éjjel csatlakoztak a többiekhez. A Kamuti Jenő vezette csapat szerencsésen

Miközben javában halmozza a magyar küldöttség az érmeket az I. Európai Játékokon, a vívók csak csütörtök éjjel csatlakoztak a többiekhez. A Kamuti Jenő vezette csapat szerencsésen megérkezett, a versenyek kedden kezdődnek.

 

“Hosszú volt a nap, de minden jól alakult” – kommentálta a csütörtökön történteket Plásztán Attila, a párbajtőr-válogatott edzője. A mieink reggel hatkor találkoztak Budapesten és helyi idő szerint – három óra az időeltolódás Baki és Budapest között – éjjel kettőkor kerültek ágyba. Plásztán Attila elmondta, hogy hatalmas épületekben, kényelmes szobákban szállásoltak el mindenkit. A magyarok az izraeliekkel kerültek egy házba, így a biztonságért nemigen kell aggódnunk… 

 

 A Parlament Házelnöke, Kövér László is meglátogatta Bakuban a magyar küldöttséget. A háttérben Fábián László, a MOB sportigazgatója.
 
No meg másért sem, mert “olimpiai körülmények” között zajlanak az események. A vívás a tékvandó versenyek helyszínén lesz majd. Hamarosan kezdődik a terem átépítése, a viadalok kedden rajtolnak. Mint ismeretes, négy fegyvernemben (női és férfi párbajtőr, férfi kard és női tőr) csapatban is kvalifikálták magukat a magyarok, míg férfi tőrben és női kardban egy-egy ember (Németh András, Márton Anna) szerzett kvótát. Mivel azonban a honi szakvezetés úgy határozott, hogy az olimpiai kvalifikációs Eb és vb közé beékelődött Európai Játékokon a legjobbak nem vesznek részt, így női kardban egyáltalán nem indul magyar Bakuban. 
 
 Megérkeztek a magyar vívók Bakuba!
 
Az esélyekről nagyon nehéz érdemben nyilatkozni, de az biztos: nagy feladat előtt áll a magyar második vonal, egyetlen érem megszerzése is bravúrnak számítana. Ennek oka, hogy akadnak nemzetek, melyek a legerősebb csapattal indulnak, emellett vannak vegyes megoldások is. Ráadásul azok a vívónagyhatalmak (például a két legnagyobb, Olaszország és Oroszország), akik hozzánk hasonlóan döntöttek, erősebb hátországgal rendelkeznek a mienknél. Keddtől minden kiderül, akkor a női párbajtőr és a férfi kard egyéni versenyeivel rajtol az I. Európai Játékok vívóprogramja. 
 
A Bakuban pástra lépő magyar válogatott névsora. Férfi párbajtőr: Berta Dániel, File Mátyás, Hanczvikkel Márk, Szényi Péter.
Női párbajtőr: Bukócki Bianka, Bohus Réka, Kun Anna, Várnai Vivien.
Férfi kard: Csaba Márton Bence, Gémesi Bence, Ravasz Etele, Singer Martin.
Női tőr: Gólya Fruzsina, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Schmél Viktória.
Férfi tőr: Németh András.
 

2015. június 19.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM