Megint egy kicsi hiányzott

nov 11, 2018 | Archív

Tizennegyedik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a tallinni Világkupa-csapatversenyen. A mieink a nyolcaddöntőben egyetlen tussal szenvedtek vereséget a későbbi ezüstérmes franciáktól.

Sokadszor járt úgy a magyar női párbajtőrcsapat, hogy csak egy egészen kicsi hiányzott a nagy bravúrhoz, és sajnos, ezúttal sem volt másként. A tallinni szezonnyitó Világkupa-versenyen a Budai Dorina, Kun Anna, Nagy Kinga, Szabó Réka összeállítású csapat – az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese kihagyta ezt a Vk-állomást – először annak rendje és módja szerint legyőzte Svédországot 39:34-re a 16 közé jutásért. 

Kun Anna (jobbra) pozitív mérleggel zárt a franciák elleni nyolcaddöntőben.

Majd jött a Franciaország elleni nyolcaddöntő, és egy újabb “minidráma”, pontosabban “minitragédia”. Az esélyesebb ellenfél szinte végig vezetett, ám az utolsó két asszóban Kun Anna, és az egész nap nagyszerűen vívó Nagy Kinga ledolgozta a hátrányt, és jött a hirtelen halál. Amelyben Kovács Iván vezetőedző tájékoztatása szerint igencsak kétes találatot adott meg a zsűri ellenünk (39:40) – és ő érthetően nem is ezeket a kifejezéseket használta… 

Így aztán a folytatás nem az 1-8., hanem a 9-16. helyért következett. És, hogy ez micsoda különbség, azt tökéletesen példázza, hogy a franciák végül döntőt vívtak, mi pedig 14-ikek lettünk… Vereség, győzelem, vereség – ez volt a sormintája az alsóházi meccseknek. Számszerűsítve: Románia 39:45, Spanyolország 38:30, Németország 38:45. Folytatás jövőre, és nagyon bízunk abban, hogy szebb és eredményesebb  esztendő köszönt a női párbajtőrcsapatra az ideinél.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Tallinn, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország 39:34 (Nagy +7, Kun +2, Budai -4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 39:40 (Nagy +3, Kun +2, Szabó -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Románia 39:45 (Nagy +4, Szabó -2, Budai -3, Kun -5).

A 13-16. helyért: Magyarország-Spanyolország 38:30 (Kun +9, Nagy +7, Budai -3, Szabó -5).

A 13. helyért: Magyarország-Németország 38:45 (Kun -2, Szabó -2, Nagy -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …14. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Nagy Kinga, Szabó Réka).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM