Megjelent a Kamuti Jenőről szóló könyv

dec 12, 2018 | Archív

“Az Isten tenyerén” címmel jelent meg Kő András kötete, amely Kamuti Jenő életéről, sportpályafutásáról, civil életéről, hitvallásáról szól. A könyvbemutatót a Testnevelési Egyetemen rendezték.

“Nagyon meg vagyok hatódva” – kezdte mondandóját Kamuti Jenő, egyéni olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Magyar Vívó Szövetség korábbi elnöke, jelenlegi alelnöke, a MÁV Kórház egykori igazgató főorvosa, sebész doktor. Többek között. No meg egy csodálatos egyéniség, nyolcvan felett is életerős, vidám, intelligens, csupaszív ember. 

Kamuti Jenő eleinte valóban könnyekig meghatottan köszönte meg elsőként édesanyjának és feleségének, hogy eljutott oda, ahová. Hogy honnan és hová, azt foglalta össze a róla szóló könyvben a nagyszerű sportgújságíróból lett ugyancsak kiváló író, Kő András, számtalan korábbi sport- és vívókötet szerzője, aki Kulcsár Győző élettörténetét is megírta néhány évvel ezelőtt. 

Kamuti Jenő mellett a könyv írója, Kő András.

“Az Isten tenyerén” címmel kerül a könyvesboltokba Kamuti Jenő és Kő András “közös alkotása”, ennek bemutatóját tartották szedán a Testnevelési Egyetem zsúfolásig telt Róma-termében. A köszöntőt Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke mondta el, de ott volt Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, MOB-elnök, egyben régi, jó barát, Gallov Rezső, aki ugyancsak irányította a magyar sportot, és még nagyok sokan mások. A régi vívótársak közül megjelent többek között Marton István, Szlovenszky Lajos, Pap Jenő, és még sorolhatnánk. No meg szerényen ott ült a hátsó sorokban Kamuti Jenő két, okkal büszke gyermeke, Eszter és Balázs is. 

Kamuti Jenő a könybemutatón két gyermekével, Balázzsal és Eszterrel.

A gitárkíséretről Wichmann Tamás sokszoros világbajnok kenus gondoskodott, a könyvből pedig Szersén Gyula Érdemes-művész olvasott fel részleteket, a szerzőt és a főszereplőt pedig Kocsis L. Mihály méltatta – okkal. 

A Magyar Vívó Szövetség nevében ez úton is gratulálunk Kamuti Jenőnek a remek könyvhöz, és kívánjuk neki, hogy még sok újabb fejezetet tehessen hozzá a későbbiekben! 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM