Megkezdődött az U23-as Európa-bajnokság

ápr 22, 2015 | Archív

Az olaszországi Vicenzában kedden megkezdődött az U23-as Európa-bajnokság. A nyitónap nem hozott magyar sikereket, női tőrben nem indultunk, női kardban nem jutott versenyzőnk a legjobb

Az olaszországi Vicenzában kedden megkezdődött az U23-as Európa-bajnokság. A nyitónap nem hozott magyar sikereket, női tőrben nem indultunk, női kardban nem jutott versenyzőnk a legjobb nyolc közé.

A juniorok világbajnoksága után, a felnőttek olimpiai kvalifikációja előtt rendezik az észak-olaszországi Vicenzában az U23-as Európa-bajnokságot. A nyitónapon a két, legkisebb indulólétszámú mezőnyben, a női tőr és női kard egyéniben osztottak érmeket. 

 
Magyar részről női tőrben egyetlen versenyzőnk sem indult, női kardban – és a többi fegyvernemben egyaránt – viszont kihasználtuk a maximális indulási lehetőséget, a négy főt. A csoportmérkőzések után magyar részről Kövér Csenge búcsúzott, a 16 közé jutásért László Luca maradt alul olasz ellenfelével szemben. A nyolcaddöntőben pedig Gárdos Judit és Katona Renáta esett ki – utóbbi 10:4-es vezetésről szenvedett vereséget orosz riválisától -, ezzel magyar szempontból kora délután véget is ért a nap. 
 
Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Vicenza.
Női kard egyéni, 23 induló. A csoportmérkőzéseken: Gárdos Judit 3 győzelem/2 vereség, Katona Renáta 2/2, László Luca 2/3 (tovbbjutottak), Kövér Csenge 1/4 (kiesett).
A legjobb 16 közé jutásért: László-Criscio (olasz) 12:15.
Nyolcaddöntő: Gárdos-Watora (lengyel) 4:15, Katona-Mescserjakova (orosz) 11:15.
Végeredmény: 1. Watora (lengyel), 2. Navarria (olasz), 3. Ciaraglia (olasz) és Szuhova (orosz), …14. Gárdos Judit, 15. Katona Renáta, …17. László Luca, …20. Kövér Csenge.
 
Női tőr egyéni, 34 induló. Végeredmény: 1. Tripapina (orosz), 2. Volpi (olasz), 3. Alborova (orosz) és Szymczak (lengyel). 

2015. április 22.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események