Meglepetések nélküli kard válogatók

dec 6, 2015 | Archív

A szezon első hazai felnőtt válogatóját rendezték szombaton kardban. Mindkét mezőnyben akadtak hiányzók, a verseny a férfiaknál teljes papírformát hozott, a nőknél egy-két fiatal is

A szezon első hazai felnőtt válogatóját rendezték szombaton kardban. Mindkét mezőnyben akadtak hiányzók, a verseny a férfiaknál teljes papírformát hozott, a nőknél egy-két fiatal is villantott.

 

Szilágyi Áron felmentést kapott, a többiek pedig hozták a kötelezőt. Nagyjából így lehet összefoglalni a férfi kardozók versenyét. Olimpiai bajnokunk nem indult, a mögötte következő négy válogatott, pedig haza is vitte mind a négy érmet. A vasasos házidöntőt Szatmári András nyerte Iliász Nikolásszal szemben, míg a két bronzérmes Decsi Tamás és Gémesi Csanád lett. A kvartett Áronnal kiegészülve vasárnaptól dormageni edzőtáborba utazik, ahol közösen készül az olimpiai kvalifikációs bostoni Grand Prix-re a világ- és Európa-bajnok német válogatottal. A hét programja a müncheni kardversennyel zárul.

 

Női kardban a Várhelyi-nővérek hiányoztak, világbajnoki bronzérmesünket, Márton Annát senki sem tudta megszorítani. Az ezüstöt a tavalyi junior vb-bronzérmes László Luca szerezte meg, a két harmadik hely Garam Nórának és a még junior Záhonyi Petrának jutott. A nyolcas döntőbe bejutott a 14 esztendős Pusztai Liza is. 

 
Férfi kard válogató, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 51 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (Vasas), 2. Iliász Nikolász (Vasas), 3. Decsi Tamás (KVSE) és Gémesi Csanád (GEAC), 5. Ravasz Etele (Vasas), 6. Csaba Márton Bence (Vasas), 7. Puy Kristóf (MTK), 8. Nagy Pál (Vasas). A döntőben: Szatmári-Iliász 15:11.
 

Női kard válogató, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 28 induló. Végeredmény: 1. Márton Anna (MTK), 2. László Luca (UTE), 3. Garam Nóra (MTK) és Záhonyi Petra (Kárpáti), 5. Mikulik Júlia (BVSC), 6. Pusztai Liza (BVSC), 7. Gárdos Judit (MTK), 8. Katona Renáta (Vasas). A döntőben: Márton-László 15:5. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események