Megtartotta éves közgyűlését az MVSZ

máj 13, 2017 | Archív

Megtartotta éves közgyűlését szombaton, a Sportok Házában a Magyar Vívó Szövetség. Az eredetileg kitűzött időpontban néhány fő híján, de nem volt határozatképes az ülés, ezért

Megtartotta éves közgyűlését szombaton, a Sportok Házában a Magyar Vívó Szövetség. Az eredetileg kitűzött időpontban néhány fő híján, de nem volt határozatképes az ülés, ezért egy órával később megismételt közgyűlést tartottak. A küldöttek valamennyi napirendi pontot megszavazták. 

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke az ülés előtt felolvasta a tavalyi, olimpiai esztendő kitüntetett vívóit, vívómestereit, sportszakembereit. Ezt követően, a napirendi pontok elfogadása után, Fábián László, a MOB megbízott főtitkára kért szót, és köszöntötte a közgyűlést, majd elmondta, hogy a 2016-os esztendő a magyar vívósport egyik legjobb évének számított, és az olimpiai sikerek mellett kiemelte a sikeres utánpótlás eredményeket is. 

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség.

Ezt követően Csampa Zsolt elnök tartotta meg a tavalyi esztendő szakmai tevékenységről szóló szakmai beszámolót, melyen a versenyeredmények kiemelése mellett a versenyrendszerről is beszélt. A korábbi másfélezer versenyengedéllyel szemben az előző szezonban 2400 körüli enegdélyt adott ki a szövetség. Elmondta azt is, hogy a sportágfejlesztési támogatás jelentős részét a létesítményfejlesztésre, a műhelytámogatásokra, és az iskolai vívásra fordította az MVSZ. A közgyűlés az elnöki beszámolót egyhangúlag elfogadta. Eztán a szövetség pénzügyi és szakmai tervének végrehajtásáról szóló beszámoló (Polgár Pál, főtitkár), az ellenőrző testület beszámolója, majd a 2017-es költségvetés elfogadása következett. Valamennyi napirendi pontot elfogadta a közgyűlés. Jelezve azt, amit Fábián László is hangsúlyozott – a vívósportban rend van, nyugalom, bizalom – és eredmény!

Csampa Zsolt elnök értékelte a 2016-os esztendőt.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események