Megújult a Gerevich-csarnok

júl 9, 2015 | Archív

Befejeződött a valaha volt legeredményesebb magyar olimpikonról, a kardozó Gerrevich Aladárról elnevezett “régi Nemzeti Sportcsarnok” felújítása. A vívóteremben, illetve a korábbi

Befejeződött a valaha volt legeredményesebb magyar olimpikonról, a kardozó Gerrevich Aladárról elnevezett “régi Nemzeti Sportcsarnok” felújítása. A vívóteremben, illetve a korábbi birkózóteremben összesen 35 páston készülhetnek és versenyezhetnek majd a mieink.

 

A hivatalos kulcsátadás még várat magára, de kijelenthető: megújult a Gerevich Aladár Sportcsarnok, amely legjobb vívóink több évtizedes állandó otthonának tekinthető. A korábbi vívóterem mellett az eddigi birkózóterem is sportágunk felkészülését segíti majd. 

 

Íme, a Sportcsarnok vívótermének új arculata.
 
A teljes “arcfelvarrásnak” kösöznhetően a jövőben 35 páston edzhetnek a mieink, és természetesen a rangos hazai és nemzetközi versenyeket is ideális helyszínen rendezheti a Magyar Vívó Szövetség. Elsőként mindjárt szeptember 12-én és 13-án, amikor az európai kadet körverseny tőr- és férfi párbajtőrversenye lesz a hétszeres kardvívó olimpiai bajnokunkról elnevezett csarnokban. 
 
A korábbi birkózóteremből végérvényesen „kis vívóterem” lett.
 

A felújítás pénzügyi alapja a központi sportágfejlesztésnek köszönhető, melyben a vívás is kiemelt helyen szerepel. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége Csampa Zsolt elnök javaslatára úgy döntött, hogy az ebből befolyó összeg legjelentősebb részét infrastruktúrális fejlesztésekre költi, ennek köszönhető a Gerevich csarnok felújítása is. A pástokat és a felszereléseket sportágunk egyik támogatója, a Pbt. szerelte fel, így aztán a hétfőn kezdődő moszkvai világbajnokság előtti utolsó edzéseket több fegyvernem is a “régi-új” otthonban tarthatta meg.

2015. július 09.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM