Megújult a Törekvés vívócsarnoka

jún 1, 2015 | Archív

Új külsőt kapott a kőbányai tőrcentrum: hétfő délután ünnepélyes keretek között, rangos vendégek, válogatott sportolók és tehetséges fiatalok társaságában, látványos

Új külsőt kapott a kőbányai tőrcentrum: hétfő délután ünnepélyes keretek között, rangos vendégek, válogatott sportolók és tehetséges fiatalok társaságában, látványos edzésbemutatóval avatták fel a Törekvés vívócsarnokát.

Csampa Zsolt és Simicskó István pohárköszöntője.

 

A közös összefogás, no meg az akarat, a hit, a sok munka és az eredményesség néha csodákra képes. A Törekvés vívószakosztálya esetében legalábbis mindenképpen. Az alig másfél évtizede, Beliczay Sándor vezetésével megalakult részleg ugyanis mára az ország egyik első számú tőrcentrumává nőtte ki magát. A kadettól a felnőtt válogatottig valamennyi korosztályban válogatottakat ad a kőbányai klub, a még fiatalabbak pedig sorra nyerik a korosztályos bajnokságokat.  
 
 A szúrópárna természetesen az új vívóteremből sem hiányozhat.
 
Hétfő délután óta pedig egy XXI. századi vívócsarnokban nevelhetik a tehetségeket a Törekvés mesterei. Az EMMI, a Magyar Vívó Szövetség és Kőbánya Önkormányzata közös támogatásával ugyanis teljesen felújították a Bihari úti létesítményt. Az ünnepélyes teremavatón az első köszöntőt talán a legilletékesebb, Szekeres Pál mondta el. Aki vívóként, kerekesszékes vívóként, Beliczay Sándor tanítványaként, sporvezetőként és politikusként egyaránt ezer szállal kötődik e helyhez. Az eseményen ott volt és beszédet mondott Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere, és természetesen Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke is. 
 
 Izzik a csarnok, Törekvés a bajnok.

Utóbbi beszédében kihangsúlyozta, hogy az EMMI-vel karöltve igen nagy összegeket áldoz az MVSZ az iskolai vívásra, az utánpótlásfejlesztésre és a létesítményfejlesztésre. Hozzátette, hogy nem ez lesz az évben az utolsó teremavató, mivel nemsokára befejeződik a Nemzeti Vívóközpont, azaz a “régi Sportcsarnok” felújítása is. Ezt követően Beliczay Sándor mutatta be edzés közben a klubot, a legifjabbaktól a válogatott versenyzőkig egyaránt. Végül pedig abban a “kisteremben” koccintottak pezsgővel a vendégek, mely a tervek szerint hamarosan ugyancsak felújításra vár.  

A jövő elkezdődött. A Törekvésben mindez hétfőn bebizonyosodott.

2015. június 01.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.