Méltó köszöntés kerekesszékes vívóinknak

szept 27, 2016 | Archív

Elegáns helyszínen, gáláns és méltó környezetben, a Gundel étteremben köszöntötte a Törekvés vívószakosztálya a klub, illetve a válogatott kerekesszékes klasszisait, akik a riói

Elegáns helyszínen, gáláns és méltó környezetben, a Gundel étteremben köszöntötte a Törekvés vívószakosztálya a klub, illetve a válogatott kerekesszékes klasszisait, akik a riói paralimpián nemrégiben három ezüst- és két bronzérmet nyertek. 

A Törekvés mindhárom paralimpiai második helyhez “szorosan kötődik”, elvégre egyéniben Osváth Richárd két bravúros ezüstöt nyert, míg Hajmási Éva tagja volt a hasonlóan végző női tőrcsapatnak. Nem hiányoztak az eseményről csapattársai, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna sem. Mint ahogy jelen voltak egytől egyig az érintett mesterek is, Feczer Viktor, Erdei Péter, Szirmai Benedek, no meg a főszervező, Beliczay Sándor, aki hétfőn ünnpelte 65. születésnapját, ez úton is gratulálunk! (Természetesen szövetségünk az országos bajnokságon, a Magyar Vívás Napján köszönti majd ünnepélyes keretek között a Mestert.) 

para-sanyi-mariusz Révész Máriusz országgyűlési képviselő nézi a kerekesszékes vívók paralimpiai érmeit és állami kitüntetéseit. Háttérben a főszervező, a 65 éves Beliczay Sándor.

A vacsora előtt rövid beszédet mondott Beliczay Sándor, Szekeres Pál paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes, a kerekesszékes vívóválogatott szakmai igazgatója, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Révész Máriusz, a térség országgyűlési képviselője és Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok, Príma Primissima-jelölt. A meghívottak között ott voltak azok az ép edzőtársak is, akik rengeteget segítettek a felkészülésben, valamint Batizi Sándor mesteredző, a kerekesszékes vívás egyik meghonosítója, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, és még sok-sok vendég. 

para-ricsi-evi A Törekvés két „ezüsttermelője”, Hajmási Éva és Osváth Ricsi.

Mindannyian azért gyűltek össze, hogy még egyszer tisztelegjenek kerekesszékes vívóink  paralimpiai eredménye előtt. Mert megérdemlik.

para-ute Az újpesti vendégek, az ezüstérmes tőrcsapat két tagja, illetve az egyéni bronzérmes Krajnyák Zsuzsi, Dani Gyöngyi és mesterük, Feczer Viktor.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események