Messzi földön nem jutottunk messzire

okt 26, 2015 | Archív

Mohamed Aida huszonhatodik helyezése volt a legelőkelőbb magyar pozíció ezen a hétvégén a tőr Világkupa-versenyeken, Cancunban, illetve San Joséban. Folytatás három hét múlva, a

Mohamed Aida huszonhatodik helyezése volt a legelőkelőbb magyar pozíció ezen a hétvégén a tőr Világkupa-versenyeken, Cancunban, illetve San Joséban. Folytatás három hét múlva, a hölgyek olimpiai reményei továbbra is élnek.

 

Már a selejtezők után sejteni lehetett, hogy ezen a hétvégén nem játszanak főszerepet világbajnoki negyedik helyezett női tőrcsapatunk tagjai a cancuni, olimpiai kvalifikáló női tőrversenyen. Mohamed Aidaugyanis egyedüliként jutott a 64-es főtáblára, három társának ugyanez nem sikerült. Ráadásul azt is tudni lehetett, hogy az esetleges 32 közötti meccsen a világranglistát vezető, olimpiai és világbajnok olasz Di Francisca vár Aidára. 

 

Így is történt. Aida az első körben olyan magabiztosan verte a német Bauert, ahogy az kell (15:4), majd jöhetett a fegyvernem jelenlegi egyik legnagyobb egénisége. Aida jól tartotta magát, egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, de Di Francisca végig vezetve hozta az asszót (15:10), majd végül a bronzig jutott, Aida pedig 26. lett. A riói kvalifikáció szempontjából ugyanakkor nem sokat változott a helyzet, a három magyar hölgy okkal pályázhat a két olimpiai helyre, igaz, ennek kiharcolásához a mostaninál jobb teljesítményre lesz szükség előbb a St. Maur-i Vk-, majd a torinói GP-viadalon. A verseny döntőjét némi meglepetére a francia Thibus és az az olasz Volpi vívta, aki nem is volt tagja a moszkvai vb-aranyérmes olasz válogatottnak – előbbi győzött.

 
A kaliforniai San Joséban eközben a 19 éves Dósa Dani lépett pástra a legjobbak között. A negyedik helyen kiemelt orosz Riginnel szemben nem volt sok esélye, 15:8-as vereséget a 64-es főtáblán. Itt a Danit legyőző orosz honfitársa, Szafin szerezte meg az aranyérmet. 
 
Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, San José. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Rigin (orosz) 8:15.
Végeredmény: 1. Szafin (orosz), 2. Davis (brit), 3. Ota (japán) és Cadot (francia), …62. Dósa Dániel, …77. Németh András.
 
Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Cancun. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Bauer (német) 15:4.
A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Di Francisca (olasz) 10:15.

Végeredmény: 1. Thibus (francia), 2. Volpi (olasz), 3. Batini (olasz) és Di Francisca (olasz), …26. Mohamed Aida, …67. Pásztor Flóra, …79. Varga Gabriella, …83. Knapek Edina. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM