Mesteri aranyszavak

márc 4, 2016 | Archív

A két, magyszerű aranyérmet szerző magyar kadet válogatott edzője, Andrásfi Tibor és Fehér Gábor foglalja össze, hogy miként, miért és minek, kinek köszönhetően lettek Európa

A két, magyszerű aranyérmet szerző magyar kadet válogatott edzője, Andrásfi Tibor és Fehér Gábor foglalja össze, hogy miként, miért és minek, kinek köszönhetően lettek Európa legjobbjai a férfi párbajtőrözők és a női kardozók. Büszkék vagyunk a fiúkra, lányokra, köszönjük a mestereknek, a válogatott edzőknek!

pbtor_ferfi_erem A négy modernkori muskétás: Koch Máté (alias Portos), Bende Bence (Aramis), Nagy Dávid (D’Artagnan), Andrásfi Tibor (Athos).

Andrásfi Tibor, az aranyérmes férfi párbajtőrcsapat válogatott edzője: “Először is szeretném megköszönni valamennyi edző kollégámnak a munkáját. Ugyancsak köszönöm a szövetség szakmai vezetésének a bizalmat és a segítséget, valamint azt is, hogy itt, Újvidéken minden feltétel adott volt számunkra a sikeres szerepléshez. A fiúk pedig fantasztikusak voltak. Olyannyira, hogy név szerint senkit sem szeretnék kiemelni, mert mindenki tett hozzá a sikerhez. Furcsa egy verseny volt, az első meccsünk volt a legnehezebb, persze, belülről a többi is rendkívül izgalmasan alakult. Ismét bizonyítottuk, hogy szervezett és jó munka folyik a válogatottban és a klubokban egyaránt, nagyon boldog vagyok! Sok sikert kívánok a junioroknak, akiknek magasra tették a lécet a srácok, de hiszem, hogy ők ezt átugorják!”

kad ffi pbtcsap mindenki A négy, már említett muskétás és a tanítómesterek: Halla Péter és idősb Andrásfi Tibor. Novi Sad 29 / 2-09 / 03 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIPS CADETS AND JUNIORS Photo Augusto Bizzi Négy kicsi, aranyos lány (duplázva a kivetítőn), és az okkal büszke mesterek.

Fehér Gábor, az aranyérmes női kardcsapat válogatott edzője: “Kétszáz százalék! Száz az egyéniben és száz a csapatban! Nehéz szavakat találni arra, amit a lányok ezen az Európa-bajnokságon nyújtottak. És őszintén gondolom, hogy ez nem kifutott eredmény volt, technikailag és taktikailag is a mezőny fölé nőttek a mieink. Egyértelmű, hogy a kimagasló egyéni tehetség mellett az egységes szakmai munka, és a klubműhelyek magas színvonala is kellett a fantasztikus eredményhez. Köszönöm és gratulálok valamennyi kollégámnak, hihetetlen produkciót élvezhettünk végig itt, Újvidéken! Hiszem, hogy hasonló lesz ezeknek a lányoknak a jövője is!”

Novi Sad 29 / 2-09 / 03 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIPS CADETS AND JUNIORS Photo Augusto Bizzi A lányok, a lányok, a lányok angyalok: Koós Gréta, Kern Bianka, Bérczy Dorottya, Pusztai Liza.

 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.