Minden eddigi indulórekord megdőlt az ob-n!

nov 24, 2016 | Archív

581 magyar vívó áll rajthoz a pénteken kezdődő országos bajnokságon a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ezzel minden eddigi rekord megdőlt, a tavalyinál több mint negyven

581 magyar vívó áll rajthoz a pénteken kezdődő országos bajnokságon a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ezzel minden eddigi rekord megdőlt, a tavalyinál több mint negyven százalékkal magasabb a létszám! Az egyéni versenyek döntői szombaton, a csapatoké vasárnap lesznek. Belépés ingyenes, mindenkit várunk, hajrá, magyar vívás!

Reggel kilenc órakor kezdődnek, és majd, valamikor este nyolc után érnek véget az országos bajnokság selejtezői pénteken a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Nem túlzás állítani: minden talpalatnyi helyen vívás lesz reggeltől estig. A “magyar vívás napjain” valamennyi fegyvernem legjobbjai ott lesznek, ez az egyetlen olyan alkalom az évben, ahol együtt lesz a teljes magyar vívócsalád. 

Néhány érdekesség a versenyről. Az ob legfiatalabb versenyzője az alig 13 éves debreceni női kardozó, Battai Sugár Katinka. Nála csaknem pontosan ötven esztendővel idősebb a legkorosabb pástra lépő, a 63 éves veszprémi Imreh László. A korban kettejük közti 579 vívó közül legtöbben “természetesen” férfi párbajtőrben állnak rajthoz, itt 172 induló lesz! Ugyanakkor százalékosan a legnagyobb növekménnyel tavaly óta a női tőrözők dicsekedhetnek, akiknél 78 százalékkal nőtt a létszám – a 2015-ös 36-ról 64-re!

ferfi-kardcsatak Életkép a tavalyi ob-ról. Ennél most sokkal többen lesznek…

A “nagy nevekről”: tíz olimpiai indulónk közül hatan lépnek pástra az ob-n, valamennyi hiányzó igazoltan lesz távol. Szilágyi Áron és Boczkó Gábor tagja annak a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegációnak, amely vasárnap Moszkvában prezentálja a 2019-re tervezett budapesti világbajnokság anyagát. Ha csak fele akkora sikerrel teszik a dolgukat, mint a páston, akkor garantáltan elnyerjük a rendezést… Imre Géza makacs deréksérüléssel bajlódik, Rédli András pedig térdműtétje után lábadozik. A többiek azonban ott lesznek a rajtnál, az olimpiai bajnok Szász Emese, a bronzérmes Somfai Péter, valamint Decsi Tamás, Knapek Edina, Mohamed Aida és Márton Anna. De ott lesznek a mezőnyben paralimpiai érmeseink közül is, többek között Osváth Richárd és Hajmási Éva

A versenyek pénteken a legjobb 32 mezőnyéig jutnak el. Folytatás szombat reggel 9-től ugyancsak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban, a hat döntőt (csak az első helyért!) tartalmazó délutáni program öt órakor kezdődik. Vasárnap a csapatversenyekre kerül sor, a hat finálét egymás után, párosával rendezzük, az első döntők kezdési időpontja délután 4 óra. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események