Minden rendben a helyszínen

júl 17, 2018 | Archív

A magyar válogatott legnagyobb csoportja megérkezett Vuhsziba, a világbajnokság színhelyére. A szállás tökéletes, a vb július 19-én a férfi kardozók és a női párbajtőrözők selejtezőivel kezdődik.

A magyar vívóválogatott legnagyobb csoportja megérkezett Vuhsziba, a világbajnokság színhelyére. Az előző napi, az Air France légitársaság késése okán történő tortúra után végül kedden, két részletben landolt Párizsból Sanghajban a magyar küldöttség, ahonnan további három órás buszozást követően megérkezett a minden igényt kielégítő szálláshelyre. A vívófelszerelések ugyanakkor nem mindekinél jöttek meg, így ezzel kapcsolatosan további intézkedésre van szükség, ami természetesen megtörtént. 

A július 19-i nyitányon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók selejtezőjét rendezik. Szerencse a balszerencsében, hogy a hölgyek – mint arról beszámoltunk – a kiemelt Szász-Kovács Emese kivételével korábban Kínába repültek. Kardban pedig két klasszisunk, Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként később kezd. Úgyhogy, reméljük, túl van a küldöttség az önhibáján kívül történő kellemetlenségeken, és a következő napokban minél több jó hírről tudunk majd beszámolni!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események