Minden szinten szinte minden

okt 26, 2017 | Archív

Ismét benépesülnek a pástok. A felnőttek Bernben (férfi párbajtőr) és Orleans-ban (női kard), a juniorok Lesznóban (férfi tőr) és Bochumban (női tőr), a kadetok Klagenfurtban (párbajtőr) szerepelnek.

Karácsonyig nincs megállás, minden hétvégén nagyüzem lesz Európa és a világ vívópástjain. Október utolsó víkendjén két újabb fegyvernem kezdi meg felnőtt Világkupa-szezonját. A férfi párbajtőrözők ezúttal is Bernben debütálnak, és a mieink a maximális létszámmal, 12 fővel képviseltetik magukat a svájci fővárosban. A küldöttséget Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Dancsházy-Nagy Tamás fegyvernemi vezetőedző vezeti. Azt, sajnos, már lassan megszokjuk, hogy két klasszisunk, Imre Géza és Boczkó Gábor a jelek szerint szögre akasztja a párbajtőrét. Ezáltal a legnevesebb magyarrá Rédli András avanzsált, akinek nyáron az egyéni világbajnoki bronzérem is bekerült a vitrinjébe az egyéni Eb-arany, a csapat vb-arany és az olimpiai bronz mellé. Hiányozni fog negyedik riói csapattársa, Somfai Péter is, aki hosszabb pihenőt tartott, és az egy hónap múlva sorra kerülő országos bajnokságon tér vissza a körforgásba. A fiatalabb generáció viszont hiánytalanul ott lesz, élén a vb 4. Bányai Zsomborral, Siklósi Gergellyel és a felnőtt ranglistát vezető junior korú Nagy Dáviddal. Az egyéni versenyt pénteken és szombaton, a csapat Vk-t vasárnap rendezik.

Hasonló a menetrend Orleans-ban, ahol a női kardozók kezdenek. A világranglista magyar névvel kezdődik, nagy örömünkre a még mindig csak 22 esztendős Márton Anna vezeti a rangsort. Ott lesz a mezőnyben Pusztai Liza is, aki 16 évesen nyert szombaton a húsz esztendősök között junior Világkupát a lengyelországi Sosnowiecben, most pedig már a felnőttek között kell helyt állnia. Rajtuk kívül további hét magyar lép pástra Gárdos Gábor fegyvernemi vezetőedző irányításával, és megkezdődik a küzdelem azért, hogy a két, említett klasszis és “kis klasszis” mellett kik képviseljék majd a magyar színeket a nyári Európa- és világbajnokságon. 

Az alacsonyabb korosztályokban is javában zajlik a szezon. Tőrben a hölgyek és az urak egyaránt egyéni és csapat Világkupán szerepelnek. Előbbiek a németországi Bochumban, ahová Tauberbischofsheimből érkeznek. Itt edzőtáboroztak ugyanis a héten Pásztor Flóráék, közösen a házigazdákkal. A férfi tőrözők a lengyelországi Lesznóban lépnek majd pástra ugyancsak szombaton és vasárnap. A még eggyel fiatalabb korosztály, a kadet, a párbajtőrözők lévén lesz érdekelt, a férfiak és a nők egyaránt Klagenfurtban küzdenek az európai és a magyar ranglistapontokért.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események