Mindhárom női tőrözőnk főtáblás Sanghajban

jún 3, 2016 | Archív

A szezon utolsó Grand Prix-versenyét rendezik sportágunkban ezen a hétvégén Sanghajban. Pénteken a női selejtezőket vívták le tőrözőink, és mindhárom magyar induló (Knapek Edina,

A szezon utolsó Grand Prix-versenyét rendezik sportágunkban ezen a hétvégén Sanghajban. Pénteken a női selejtezőket vívták le tőrözőink, és mindhárom magyar induló (Knapek Edina, Kreiss Fanni, Mohamed) imponáló mérleggel jutott a rendkívül erős versenyen a szombati 64-es főtáblára. 

Egyfajta világrekordot állított fel a kis magyar női tőrtársulat a sanghaji Grand Prix-versenyen. A pénteken rajtoló csúcseseményen magyar idő szerint hajnali háromnegyed 6 után néhány perccel befejezték az aznapi versenyüket! Korántsem mindegy az sem, hogy miként! Mindhárom magyar induló, Knapek Edina, Kreiss Fanni és Mohamed Aida a 64-es főtbálára jutott. Ráadásul közvetlenül a csoportkörből, és úgy, hogy egyedül Aida szenvedett egy 5:4-es vereséget, azt is 4:2-es előnyről… Edina és Fanni egyaránt hibátlanul zárt, előbbi a csoportkör után a második, Fanni a negyedik, Aida a hetedik lett a rangsorban. Persze, a java természetesen szombaton következik, de azért ezt a selejtező napot ennél jobban – és korábban… – nehéz lett volna zárni. 

Pedig a csoportokat végigböngészve megállapíthattuk, hogy ritka erős és sűrű mezőny jött össze. Igaz, ezen nem lehet csodálkozni, elvégre az olimpia előtti utolsó világversenyről beszélünk, melyen ráadásul másfélszeres pontot lehet gyűjteni. A világranglista első húsz helyezettje közül ennek megfelelően a riói csapat vb után visszavonuló itáliai csodaklasszis, Valentina Vezzali kivételével mindenki pástra lépett. Ráadásul a nagy távolságnak és a magas költségeknek köszönhetően Európából csak a legjobbak utaztak, a mezőnyt létszámban feltöltő kínai, koreai és japán vívók viszont egyáltalán nem számítottak kellemes ellenfélnek… 

Szombaton a férfiak (köztük Dósa Dániel) csoportmérkőzéseivel, illetve a hölgyek 64-es főtáblájával folytatódik a GP, csak így tovább, magyarok!

Eredmények. Női tőr Grand Prix, Sanghaj, 128 induló. A csoportmérkőzéseken: Knapek Edina 6 győzelem/0 vereség, Kreiss Fanni 5/0, Mohamed Aida 5/1 (valamennyien a 64 közé jutottak.)

Szombaton a 64 között: Knapek-De Costanzo (olasz), Kreiss-Zeiss (amerikai), Mohamed-Teo (olasz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események