Mini WestEnd Kupa: együtt a legnagyobbakkal!

jan 30, 2014 | Archív

A legkisebbek vívnak egy helyszínen a legnagyobbakkal! A Magyar Vívó Szövetség a WestEnddel karöltve, párhuzamosan a felnőttek Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyével megrendezi a Mini

A legkisebbek vívnak egy helyszínen a legnagyobbakkal! A Magyar Vívó Szövetség a WestEnddel karöltve, párhuzamosan a felnőttek Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyével megrendezi a Mini WestEnd Kupát, melyen a legfiatalabb korosztályok 4-4 legjobbja lép pástra a felnőtt verseny kísérőeseményén.

Rivaldafény, bevonulás, éremátadás, sok-sok néző, élő közvetítés – akár egy világversenyen. Ez az élmény vár a legfiatalabb korosztályok négy-négy legjobbjára női párbajtőrben, illetve női tőrben. A Magyar Vívó Szövetség és a WestEnd ugyanis megrendezi a két fegyvernemben a Mini WestEnd Kupát – a WestEnd Grand Prix és a Westend Világkupa kísérőeseményeként. 

 
Miként arról beszámoltunk, a WestEnd-versenyek négyes döntőjét világpremierként szolgáló helyszínen, a bevásárlóközpont közepén rendezzük. Sok beszélgetés folyt arról, hogy miként is tehetnénk teljesebbé az este programját. Végül azt a döntést hoztuk, hogy ez a két kora este szóljon teljes egészében a vívásról, és a legfiatalabb korosztályok legtehetségesebbjei kapják meg azt a lehetőséget, hogy több száz néző előtt, ünnepi körülmények között, olimpiai és világbajnokok társaságában lépjenek pástra. 
 
Úgyhogy február 2-án, vasárnap 16.45 perckor a női párbajtőr Mini WestEnd Kupával kezdődik az est programja, melyben két öt tusos elődöntőt vív a négy tehetség, majd a világklasszisok elődöntői után tíztusos döntő következik a “minik” számára. No meg az ünnepélyes eredményhirdetés, melyen világklasszis “nagyoktól” vehetik majd át jól megérdemelt érmeiket és kupáikat a jövő nagyjai. Hat nappal később, február 8-án, szombaton ugyanez a program következik a női tőrözők tehetségeinek – akiknek terveink szerint többek között a hatszoros olimpiai bajnok olasz Valentina Vezzali gratulál majd több száz néző tapsa mellett. 
 
Lehet tehát készülni és izgulni, február 2-án női párbajtőrben Máté Anna (MTK), Gábor Ágnes (Vasas), Muhari Eszter (MTK) és Turcsák Bianka (BVSC), majd február 8-án női tőrben Horváth Lilla (Honvéd), Fekete Hanga (Terézváros), Tóth Jázmin (MTK) és Nekifor Erika (Törekvés) lép pástra a világ legjobbjai mellett a WestEnd City Center kellős közepén a Mini WestEnd Kupáért. 
 

2014. január 30.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események