MTK és Honvéd arany a kardcsapat Mk-n

okt 21, 2018 | Archív

Az MTK férfi (Iliász Nikolász, Kovács István, Péch Miklós, Szatmári András), illetve a Honvéd női kardcsapata (Mikulik Júlia, Nagy Valentina, Péntek Brigitta, Várhelyi Kata) nyerte az MK-fordulót.

Mindenképpen kivételes eseménynek számított ez a Magyar Kupa csapatverseny. Férfi kardban az MTK, női kardban pedig a Honvéd tette le a névjegyét egy aranyéremmel. Bizony, ebben a párosításban kardversenyt tán még soha nem nyert ez a két egyesület… Új idők, új szelek?

Eredmények. Férfi kardcsapat Magyar Kupa, UTE vívóterem, 10 induló. Végeredmény: 1. MTK (Iliász Nikolász, Kovács István, Péch Miklós, Szatmári András, edző: Gárdos Gábor, Gulácsi Ferenc), 2. UTE, 3. GEAC, 4. Vasas, 5. BVSC, 6. KVSE, 7. TFSE, 8. Terézváros. A döntőben: MTK-UTE 45:31

Női kardcsapat Magyar Kupa, UTE vívóterem, 4 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Mikulik Júlia, Nagy Valentina, Péntek Brigitta, Várhelyi Kata, edzők: Bódy István, Ravasz Etele, Varga József), 2. BVSC, 3. Vasas, 4. UTE. A döntőben: Honvéd-BVSC 45:37.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.