Nagy Dávid és Petri Renáta bravúrja

szept 30, 2015 | Archív

A kadet korú Nagy Dávid és Petri Renáta egyaránt egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a saját és a junior korosztály tapolcai párbajtőr válogatóját. Előbbi a fiatalabbaknál nyert,

A kadet korú Nagy Dávid és Petri Renáta egyaránt egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a saját és a junior korosztály tapolcai párbajtőr válogatóját. Előbbi a fiatalabbaknál nyert, míg a juniorok között Bányai Zsombor mögött lett második, míg utóbbi az idősebbek mezőnyében végzett az élen, a kadetoknál Borsody Emma győzött. A fegyvernem híreihez tartozik, hogy Milánóban, meghívásos női versenyen 45:33-ra győztek a mieink a házigazdák ellen.

A hétvége hazai korosztályos válogatói mellett az olasz szövetség meghívására, a milánói expó alkalmából meghívásos csapatversenyt rendeztek az itáliaiak, melyen a női párbajtőrözők vettek részt. A Bohus Réka, Kun Anna, Szabó Laura, Kiss Dominika összeállítású csapat 45:33-ra győzött a házigazdák ellen. 

 

Eredmények. Junior férfi párbajtőr válogató, Tapolca, 78 induló: 1. Bányai Zsombor (Vasas), 2. Nagy Dávid (Vasas), 3. Bakos Bálint (Szombathely) és Buta Levente (Vasas), 5. Jakovác Gergely (Vasas), 6. Farkas Csaba (Balaton), 7. Mestyanek Máté (BVSC), 8. Bende Bence (Szombathely). A döntőben: Bányai-Nagy 15:8.

 

Junior női párbajtőr válogató, Tapolca, 56 induló: 1. Petri Renáta (AVA), 2. Bogdányi Zita (DVE), 3. Gnám Tamara (TSC) és Csoknyai Lilla (Vasas), 5. Gilányi Dóra (Vasas), 6. Kolczonay Borbála (Fless), 7. Siffer Klaudia (Balaton), 8. Nyikos Zsófia (Vasas). A döntőben: Petri-Bogdányi 15:10.
 
Kadet férfi párbajtőr válogató, Tapola, 67 induló: 1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Koch Máté (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC) és Bíró Dávid (romániai), 5. Mestyanek Máté (BVSC), 6. Szakmáry Nándor (Veresegyház), 7. Farkas Csaba (Balaton), 8. Bende Bence (Sombathely). A döntőben: Nagy-Koch 15:9.
 
Kadet női párbajtőr válogató, Tapolca, 63 induló: 1. Borsody Emma (BVSC), 2. Petri Renáta (AVA), 3. Kardos Brigitta (Vasas) és Muhari Eszter (MTK), 5. Fekete Laura (Debrecen), 6. Kazár Dóra (AVA), 7. Gnám Tamara (TSC), 8. Szabó Viktória (Szombathely). A döntőben: Borsody-Petri 15:12.
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események