Nagyköveti jókívánságok

febr 13, 2014 | Archív

Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete kívánt sok sikert és jó utat a jeruzsálemi kadet és junior Európa-bajnokságra készülő válogatottnak a Gerevich Aladár

Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete kívánt sok sikert és jó utat a jeruzsálemi kadet és junior Európa-bajnokságra készülő válogatottnak a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

Kivételes alkalomból kivételes vendéget köszönthetett a Gerevich Aladár Sportcsarnokban Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A rendkívülinek mondható helyszínen, Jeruzsálemben február 23-án kezdődő kadet és junior Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott kiutazó értekezletét szövetségünk invitálására meglátogatta Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete. 

 
nagykovet%20izrael[1]
 
A nagykövet úr, bensőséges beszédet követően “bocsátotta útra” fiataljainkat. Elmesélte, hogy Izraelben a vívás alapjait magyar szakemberek fektették le, miként azt is, hogy Magyarországnak káprázatos zsidó származású vívóik voltak és vannak, példaként hozta fel a csodálatos emlékű Elek Ilonát, Kabos Endrét és Petschauer Attilát. Javasolta, hogy minden fiatal nézze meg Szabó István Golden Globe díjra jelölt filmremekét, A napfény ízét, mely egy, a  víváshoz is szorosan kötődő zsidó dinasztiáról szól. Elmondta, hogy országában békével és barátsággal várják az Európa-bajnokság összes résztvevőjét. Rendkívüli örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy ennyi magyar fiatal ismeri meg Izraelt, végül pedig eredményes szereplést kívánt valamennyi résztvevőnek. 
 
csapatizrael[1]
 
Ilan Mort Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, Grósz Andor elnökségi tag és Polgár Pál főtitkár fogadta, majd közös “csapatkép” készült a diplomatával. A küldöttség február 20-án éjjel kel útra, a válogatott végleges névsora azonban csak a szombat-vasárnapi budapesti junior Világkupa-versenyek (melyek beharangozó írását pénteken közöljük) után alakul ki. 

2014. február 13.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események