Nagykövettől kapta a bronzérmét Bohus Réka

márc 3, 2014 | Archív

Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete adta át junior Európa-bajnoki bronzérmét a női párbajtőröző Bohus Rékának. Mindkettőjüket megkértük, hogy meséljék el, miként élték

Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete adta át junior Európa-bajnoki bronzérmét a női párbajtőröző Bohus Rékának. Mindkettőjüket megkértük, hogy meséljék el, miként élték meg a mai napot.

bohuseremnagykovet[1]

 Bronzérem a nagykövettől. Aki adja: nagy Andor. Aki kapja: Bohus Réka.

 

Nagy Andor a jeruzsálemi tüntetés miatti útzárlat ellenére Tel-Avivból utazott a junior Európa-bajnokság színhelyére, hogy Csampa Zsolt elnökkel közösen meglátogassa küldöttségünket az Európa-bajnokságon. Ráadásul magyar versenyzőnek adhatott át érmet az eredményhirdetésnél, Bohus Réka nyakába akasztotta a bronzmedált. “Életemben először voltam vívóversenyen, de jó volt látni és hallani azt, hogy a magyar versenyzők Európa elitjébe tartoznak ebben a sportágban. Éppen két olyan asszóra értem oda, amelyen nem sikerült nyernünk, de a sport az ilyen, mindig vannak győztesek és vesztesek. Igyekszem úgy alakítani a programomat, hogy hétfőn, a csapatversenyek döntőin is ott lehessek, hátha még fényesebb éremnek örülhetünk. Megtiszteltetés számomra, hogy világversenyen magyar sportoló, Bohus Réka nyakába akaszthattam érmet.”
 
nagypascujo[1]
 Nagy Andor Ana Pascuval, a Nemzetközi Vívó Szövetség alelnökével beszélget.
 

Bohus Réka nagyszerű bronzérmet nyert, a későbbi svájci győztestől szenvedett szoros vereséget, és ha nem is kitőrően boldogon, de azért elégedetten nyilatkozott a napjáról. “Ha valaki a reggeli, számomra rosszul sikerült csoportkör után azt mondja, hogy harmadik leszek, akkor azt azonnal, és szó nélkül elfogadtam volna. Ilyenkor azonban felemás érzések kavarognak bennem. Az elődöntő vége nem sikerült, és azt nagyon sajnálom. Ugyanakkor természetesen tudom, hogy korábban kétszer is egyetlen tussal nyertem. Annak nagyon örülök, hogy az észtnek sikerült visszavágnom a nyolcaddöntőben, mert tavaly a pesti Eb-n ő győzött egy találattal, amikor az éremért vívtunk. Összességében azért azt hiszem, nem volt ez rossz…” 

plastinibohusgalli[1]  sikerkovácsok, és a sikeres. Galli Zsolt, Réka mestere, Bohus Réka és Plásztán Attila válogatott edző.

2014. március 02.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események