Nagyon boldog hölgyek, elégedett urak

ápr 10, 2017 | Archív

A junior világbajnokság utolsó versenynapján két nagyszerű magyar érem született! Egyaránt harmadik lett a női tőr- és a férfi párbajtőrcsapat. Előbbinek tagjai a legmesszemenőbb

A junior világbajnokság utolsó versenynapján két nagyszerű magyar érem született! Egyaránt harmadik lett a női tőr- és a férfi párbajtőrcsapat. Előbbinek tagjai a legmesszemenőbb elégedettséggel nyilatkoztak a történtekről, utóbbiak esetében nem volt teljesen felhőtlen az öröm. Mi azonban mindannyiuknak őszintén gratulálunk!

Nyolc bronzérmesünk: Kondricz Kata, Siklósi Gergely, Pásztor Flóra, Andrásfi Tibor, Tóth Janka, Koch Máté, Kókai Csilla, Esztergályos Patrik.

Kiss Tibor, a junior női tőrcsapat válogatott edzője: “Egyetlen apró szakasztól eltekintve az egész versenyen kimagaslóan, összeszedetten, taktikusan és egységesen vívott a csapat. Nagyon nagyon boldog vagyok, nem is tudtam, hogy 17 éve nyert legutóbb világbajnoki érmet magyar junior női tőrcsapat. Gratulálok valamennyi mesternek, Beliczay Sándornak, Marco Goncalvesnek, Gátai Róbertnek és Szelei Istvánnak egyaránt!”

A junior női tőrcsapat (Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Kókai Csilla, Tóth Janka) és a mesterek (Marco Goncalves, Kiss Tibor, Szelei István, a képről hiányzik Beliczay Sándor és Gátai Róbert).

Pásztor Flóra: “Végül mégiscsak megszerettem Plovdivot, mi több, a kedvencemmé vált! Nagyszerű csapatunk volt, talán még sosem vívtam ilyen egységes, összetartó válogatottban. Nagyon boldog vagyok!”

Kondricz Kata: “Nehéz mit mondanom egy ilyen fantasztikus nap után. Jó volt végig azt érezni a versenyen, hogy bármi történik, egy csapat vagyunk, együtt örülünk, együtt sírunk. Szerencsére a végén is együtt sírhattunk – örömünkben!”

Tóth Janka: “Az Európa-bajnokságon az olaszoktól és az orosztoktól kaptunk ki. Most mindkét nagyhatalmat legyőztük! Nem is tudom elmondani, hogy ez mekkora öröm a számunkra!”

Kókai Csilla: “Bambi korunkban vívtunk legutóbb együtt így utoljára, és nagyon nagyon büszke vagyok arra, hogy ismét egy csapatot alkotunk. Első világbajnokságom volt, éremmel és rendkívül boldogan megyek haza!”

Eitner Kinga, a junior férfi párbajtőrcsapat válogatott edzője: “Talán, ha egynapos a verseny, akkor előrébb is végezhettünk volna. Tegnap kirobbanó formában vívtak a fiúk, ugyanez ma nem mondható el. Ugyanakkor ezúttal is sikerült érmet nyernünk, és egészen kicsire voltunk a még fényesebb medáltól. A szakág juniorban két bronzéremmel zárt, azt gondolom, hogy ezzel elégedettek lehetünk.”

A junior férfi párbajtőrcsapat (Esztergályos Patrik, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Siklósi Gergely) és a mesterek (Dancsházy-Nagy Tamás, Andrásfi Tibor, Eitner Kinga, Partali Csaba, a képről hiányzik Halla Péter).

Siklósi Gergely: “Ötödik junior világbajnoki érmemet nyertem, és nagyon szerettem volna, ha egy arany is lett volna közte, de végül ez nem jött össze… Talán ezért nem vagyok maradéktalanul boldog, de a bronz is szép eredmény. Próbáltam húzóember lenni, éreztem, hogy ez az elvárás a csapattársak és az edzők részéről egyaránt.”

Esztergályos Patrik: “Amikor kadet világbajnok lettem, elhatároztam, hogy juniorban is ezt szeretném elérni. Nem sikerült, és talán ezért futottak át rajtam az érzelmek a bronzmeccs után. De most már nagyon örülök!”

Esztergályos Patrik, Koch Máté, Andrásfi Tibor, SIklósi Gergely

Andrásfi Tibor: “Kimondottan az éremért utaztunk ide, és magamban titkon bíztam az aranyban is. Közel jártunk utóbbihoz is, de előbbi jött össze. Holnap bizonyosan jobban fogok örülni a bronznak, mint most, de elégedett vagyok, jó csapatunk volt!”

Koch Máté: “Nagyon élveztem, hogy ebben a csapatban vívhattam, és remélem, nem is vallottam szégyent, amikor beálltam. Egészen kevés választott el a még nagyobb sikertől, de őszintén örülök ennek a harmadik helynek.”

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM