Nagyon értékes negyedik helyezés

nov 25, 2018 | Archív

Rendkívül értékes Világkupa-pontokat gyűjtve a 4. helyen végzett a Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású magyar párbajtőr-válogatott a berni Vk-n, gratulálunk!

Azt nem állítjuk, hogy ilyen még nem volt, ám hogy ritkaság, az bizonyos… A magyar férfi párbajtőr-válogatottat ugyanis ezúttal csupa honvédos vívó alkotta. És az igazság az, hogy a ranglistára pillantva ez nem is olyan nagyon meglepő, egyedül Bányai Zsombor (Vasas) az, aki ezúttal különböző okok miatt hiányzott a csapatból. 

Berta Dani oroszlánrészt vállalt a franciák elleni sikerből.

Úgyhogy igazán összeszokott kvartettnak mondható a Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely összeállítású válogatott, amely nagyszerűen helytállt a svájci fővárosban rendezett szezonnyitó Világkupa-csapatversenyen. A Belgium elleni nyitómeccset a 16 közé jutásért még ebben a sokszor váratlan eredményeket hozó fegyvernemben is bátran tekinthettük bemelegítésnek, és a mieink ennek megfelelően 44:26-ra nyertek. A nyolcaddöntőben aztán a várt Izrael helyett Hongkong következett – mert, ugye, ez a fegyvernem sokszor hoz váratlan eredményt… -, minek okán egyáltalán nem bánkódtunk, és nem is kellett. Újabb magabiztos 38:21 következett.

Rédli Bandi tust ad, Siklósi Geri örül!

Utána meg jött az igazi bravúr! Tény, a negyeddöntőben a franciák nélkülözték két legjobbjukat, ám ők bármilyen összeállításban nagyon erősek – így a mostaniban is. Berta Dani átmentette erre a meccsre az addigi nagyszerű formáját, Rédli András pedig ezúttal is magabiztos befejező embernek számított. Mindez elegendőnek bizonyult egy nagyon értékes sikerhez, amely a négy közé jutást jelentette. A folytatásban már nem sikerült az ennél is nagyobb bravúr. Az elődöntőben az oroszoktól 45:29-re kaptunk ki, majd a 3. helyért az ugyancsak minden összeállításában bombaerős koreaiakkal szemben maradtunk alul. 

Rédli András, Berta Dániel, Peterdi András és Siklósi Gergely nagyon értékes negyedik helyezést szerzett Bernben.

Ugyanakkor a negyedik helyezés rendkívül értékes ranglistapontokat ér, és pontosan tudjuk, hogy messze még az olimpiai kvalifikáció vége, tán az eleje sincs közel (jövő tavasz), ám az ilyen helyezések okkal erősíthetik a hitet… Gratulálunk a válogatottnak, és a mestereknek, Dancsházy-Nagy Tamásnak és Udvarhelyi Gábornak! 

Eredmények.
Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 30 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Belgium 44:26 (Berta +8, Rédli +6, Peterdi +3, Siklósi +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 38:21 (Berta +8, Rédli +5, Siklósi +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 37:32 (Berta +6, Rédli +3, Peterdi 0, Siklósi -4).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 29:45 (Rédli -2, Berta -3, Peterdi -4, Siklósi -7).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 33:38 (Rédli +3, Berta -2, Siklósi -6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Korea, 4. Magyarország (Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.