Nagyszerű férfi kard csapatarany Madridban!

máj 3, 2015 | Archív

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András,Szilágyi Áron összeállítású magyar férfi kardcsapat a madridi Világkupa-versenyen, miután a döntőben Olaszországot

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András,Szilágyi Áron összeállítású magyar férfi kardcsapat a madridi Világkupa-versenyen, miután a döntőben Olaszországot győzte le. A pekingi női kard Vk-versenyen 13. helyen zárt a válogatott.

Aranyérmes lett a magyar férfi kardcsapat a madridi Vk-versenyen! A nyolcaddöntőben Fehéroroszországot győzték le a mieink, majd a folytatásban az olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezérletével az eddig mumusnak számtó Koreát 45:44-re, később Németországot és Olaszországot is felülmúlva aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott, gratulálunk!

 
 
45:44. A vívás csapatversenyében a lehető legszorosabb eredmény. Mélyreható szakmai következtetéseket nem szabad levonni belőle, mégis sorsokat, helyeket, kvótákat dönthet el. Ezúttal a mi kárunkra – legalábbis Pekingben, a női kardcsapat Világkupa-versenyen. A nyolcaddöntőben azokkal a koreaiakkal kerültünk össze, akiknek soraiban az olimpiai bajnok Kim szerepel, és akik az utóbbi két alkalommal alaposan elpáholtak bennünket. Nos, most nem. De az egytusos vereség tán még fájdalmasabb volt. Rendkívül fordulatosan alakult a meccs. Várhelyi Kata 5:1-re verte Kimet, de Márton Pankának becsúszott egy 4:9, máris ott volt az előny. Anna, Kata nővére viszont ismét fordított! Aztán éppen az ő következő asszója után vezettek a koreaiak, majd megintcsak ő szerezte vissza az előnyt, és mindez 7 asszó után 35:34-es magyar vezetést jelentett. Azonban volt még egy csavar a meccsben, ezúttal Kata asszójában, így 37:40-nél állt fel az olimpiai bajnok Kim és Márton Anna. Panka nagyon összeszedte magát, 42:42, majd 42:44 után 44:44 volt az eredmény, de az utolsó tust az ázsiai adta…
 
Az érthető letargia sajnos átütött az azonnal kezdődő következő meccsre is, az alsó ágon Hongkongtól is 45:44-re kaptunk ki, így hiába volt utána két rendkívül magabiztos győzelem Németország (45:25), majd Spanyolország ellen (45:30), mindez összességében a 13. helyet jelentette. Gárdos Gábor válogatott edző érthetően nem örült, de nem is kritizálta a csapatot, hiszen egyetlen tus jelentette a sikert vagy a kudarcot, de ezúttal a hajszál sajnos sokat nyomott a latban. Európa- és világbajnokság következik, melyeken bravúr szükséges az olimpiai kvalifikációhoz. De ez a kvartett képes lehet rá – akár a vasárnapi teljesítmény alapján is. 
 
Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa-verseny, Madrid, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 45:36.
Negyeddöntő: Magyarország-Korea 45:44.
Elődöntő: Magyarország-Németország 45:37.
Döntő: Magyarország-Olaszország 45:40.
Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Somlai Béla), 2. Olaszország, 3. Németország.
 
Női kardcsapat Világkupa-verseny, Peking 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 44:45 (Várhelyi A. +6, Várhelyi K. -2, Márton -5).
A 9-16. helyért: Magyarország-Hongkong 44:45 (Várhelyi K. +6, Márton +2, Mikulik -4, Várhelyi A. -5). 
A 13-16. helyért: Magyarország-Németország 45:25 (Márton +11, Várhelyi A. +8, Várhelyi K. +1).
A 13. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:30 (Márton +9, Várhelyi K. +4, Várhelyi A. +2).
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Ukrajna, 3. Egyesült Államok, …13. Magyarország (Márton Anna, Mikulik Júlia, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata). 

2015. május 03.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események