Négy kardozónk a varsói főtáblán

febr 24, 2017 | Archív

Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként, Decsi Tamás és Gémesi Csanád pedig nagyszerű csoportkör után közvetlenül jutott a legjobb 64 közé a varsói férfi kard egyéni

Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként, Decsi Tamás és Gémesi Csanád pedig nagyszerű csoportkör után közvetlenül jutott a legjobb 64 közé a varsói férfi kard egyéni Világkupa-versenyen. Folytatás szombaton, a direkt kieséses táblával. Hajrá, magyarok!

A Wolodyjowski kardjáért rendezett varsói Világkupa-verseny csaknem olyan múltra tekint vissza, mint a mi Gerevich-Kovács-Kárpáti viadalunk. Utóbbi Hungária Kupa néven híresült el, majd alakult át méltán elnevezve három csodálatos vívónkról. Lengyelországban a a világhírű író, Henryk Sienkiewicz trilógiájának főhőséről, a kis lovagról, Wolodyjowskiról nevezték el az “újkori kard Vk-t”. A magyarok mindig is sikeresek voltak e versenyen, győzött itt az egyaránt káprázatos Meszéna Miklós, Gerevich Pál, Gedővári Imre, Nébald György, Szabó Bence, és legutóbb, bizony már tizenhét esztendeje Nemcsik Zsolt… 

A “jelenben”, azaz pénteken, a 177 indulóból nyolc magyar próbált a nagy elődök nyomába lépni, közte természetesen a legalább akkora utóddá váló Szilágyi Áron, aki itt még nem nyert versenyt. (Tegyük hozzá, ez megbocsátható, sőt, akár meg is tarthatja ezt a szokásást, ha megnyeri mondjuk a tokiói olimpiai aranyat is…) Áron mellett Szatmári András is kiemeltként nézhette végig a pénteki selejtezőnapot, és a vb-érmes csapattársaik a selejtező után közvetlenül csatlakoztak hozzájuk. Decsi Tamás és Gémesi Csanád ugyanis egyaránt veretlenül zárták a csoportmérkőzéseket, és ezzel “egyenes ágon” bejutott a legjobb 64 közé. 

Decsi Tomi magabiztosan jutott a legjobb 64 közé.

A társaknak azonban mindez nem sikerült. A csoportból mindannyian továbbjutottak, de a direkt kieséses első körben kiesett Singer Martin (Barloy, 13:15) és Puy Kristóf (Ho, 9:15), majd a főtáblára kerülésért Péch Miklós (Rahbari, 7:15) és Kossuth Bálint (Bucur, 13:15). Azaz, a fiatalok oroszlánkörmei továbbra is csiszolatlanok, viszont a “nagyok” négyen folytathatják szombaton, a legjobb 64 között. 

Tegyék úgy, miként a fentebb említett klasszisok. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Varsó, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron, Szatmári András (kiemeltek), Decsi Tamás 6 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Kossuth Bálint 4/2, Puy Kristóf 4/2, Péch Miklós 3/3, Singer Martin 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Péch-Lambert (kanadai) 15:5, Kossuth-Kisel (fehérorosz) 15:11, Singer-Barloy (francia) 13:15, Puy-Ho (hongkongi) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Péch-Rahbari (iráni) 7:15, Kossuth-Bucur (román) 13:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szilágyi-Canali (francia), Szatmári-Pellegrini (olasz), Decsi-Dadajev (orosz), Gémesi-Jildirim (török).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM