Négy klubba került a négy aranyérem a junior ob-n

jan 9, 2016 | Archív

Párbajtőrben a Vasas és a Fless, tőrben a Honvéd és a Törekvés könyvelhetett el aranyérmet az esztendő első országos bajnokságán, a juniorok mezőnyében. A győztesek: Buta Levente,

Párbajtőrben a Vasas és a Fless, tőrben a Honvéd és a Törekvés könyvelhetett el aranyérmet az esztendő első országos bajnokságán, a juniorok mezőnyében. A győztesek: Buta Levente, Kolczonay Borbála, Bencze Attila és Pásztor Flóra, gratulálunk! Túl vagyunk a nemzetközi évnyitón is: a londoni junior férfi tőr Vk-n Dósa Dani a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Érdekes verseny, sok izgalmas asszó, és még több meglepetés jellemezte a junior tőr és párbajtőr egyéni országos bajnokságot, melyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztünk. Az év első rangos versenyén egyedül női tőrben érvényesült a papírforma: a törekvéses Pásztor Flóra meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Ugyanakkor férfi tőrben, és a párbajtőr versenyszámokban egyaránt váratlan eredmények születtek.

Csampa Zsolt elnök adta át az érmeket a junior ob-n. Középen a férfi párbajtőrverseny aranyérmese, Buta Levente.

Tán legeredményesebb fegyvernemünkben, férfi párbajtőrben legkevésbé. Itt Halla Péter két vasasos tanítványa vívott házidöntőt, és Buta Levente legyőzte a korosztályos vb-ezüstérmes jó barátot, Bányai Zsombort. Férfi tőrben a legjobb magyar, Dósa Dani a londoni Vk-versenyt válaszotta – lásd lentebb… -, így nyílt volt a verseny, melyet az a Bencze Attila nyert meg, aki nincs a hazai korosztályos ranglista élmezőnyében. Gratula neki és a mestereknek is, Deli Dóri a kisgyermekét gondozta otthon, Kiss Tibor pedig Londonban, az említett Vk-n dolgozott, miközben a tanítvány ob-aranyat nyert. Végül pedig női párbajtőrben hadd legyen e sorok írója kicsit szubjektív: a Kolczonay nevet mindig nagy öröm ismét leírni. A fiatalon elhunyt csodás klasszis, Ernő öccse, István, lánya és tanítványa Borbála lett az aranyérmes, ezzel négy klub osztozott az ob négy szombati aranyérmén. 

A junior női párbajtőrözők versenyében Kolczonay Borbála lett az aranyérmes.

Londonban eközben a jelenlegi magyar férfi tőrvívás tán legnagyobb tehetsége, Dósa Dániel junior Vk-versenyen lépett pástra. Korosztályos Eb-ezüstérmesünk magabiztosan jutott el a nyolcaddöntőig, ott azonban az olasz Bianchitól vereséget szenvedett. 

A nap krónikáját a kadet kardozók válogatójával zárjuk: a férfiaknál a szigetszentmiklósi Szlama Vilmos, a nőknél a kertvárosi Kern Bianka nyerte a versenyt.

Eredmények. 

Junior férfi tőr Világkupa-verseny, London, 124 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség.

A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Yuen (hongkongi) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Ambel (spanyol) 15:8.

Nyolcaddöntő: Dósa-Bianchi (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Ingargiola (olasz), 2. Velluti (olasz), 3. Elice (francia) és Giacon (holland), …12. Dósa Dániel.

Junior országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok.

Férfi párbajtőr egyéni, 86 induló. Végeredmény: 1. Buta Levente (Vasas, edző: Halla Péter), 2. Bányai Zsombor (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC) és Esztergályos Patrik (Tata), 5.  Siklósi Gergely (Balaton), 6. Cziráki Bálint (Balaton), 7. Bányai Botond (Vasas), 8. Nagy Dávid (Vasas). A döntőben: Buta-Bányai 15:13.

Női párbajtőr egyéni, 74 induló. Végeredmény: 1. Kolczonay Borbála (Fless, edző: Kolczonay István), 2. Kardos Edina (Vasas), 3. Gnám Tamara (Tata) és Borsody Emma (BVSC), 5. Ladányi Nelli (Szolnok), 6. Balog Alexandra (AVA Békéscsaba), 7. Petri Renáta (AVA), 8. Tartóczki Vera (Vasas). A döntőben: Kolczonay-Kardos 11:10.

Férfi tőr egyéni, 44 induló. Végeredmény: 1. Bencze Attila (Honvéd, edző: Deli Dóra és Kiss Tibor), 2. Nagy Balázs (Törekvés), 3. Frűhauf Benjámin (MTK) és Balogh Boldizsár (UTE), 5. Bényei Erik (Törekvés), 6. Kiss Ádin (MTK), 7. Mészáros Tamás (UTE), 8. Kiss Bogdán (Törekvés). A döntőben: Bencze-Nagy 15:10.

Női tőr egyéni, 37 induló. Végeredmény: 1. Pásztor Flóra (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Balogh Orsolya (Honvéd), 3. Kókai Csilla (MTK) és Koreny Ajna (UTE), 5. Kondricz Kata (Honvéd), 6. Mesteri Viktória (UTE), 7. Tóth Janka (Törekvés), 8. Hajas Nóra (Törekvés). A döntőben: Pásztor-Balogh 15:8.

Kadet férfi kard válogató, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 50 induló. Végeredmény: 1. Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós, DVSZ, edző: Noseda Tibor), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. György Lehel (UTE) és Kozmanovics Gábor (UTE), 5. Rajkai Boldizsár (MTK), 6. Baaken Mátyás (KVSE), 7. Romzsa Richárd (UTE), 8. Karácsony Andor (Derbecen). A döntőben: Szlama-Kaiser 15:14.

Kadet női kard válogató, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 26 induló. Végeredmény: 1. Kern Bianka (KVSE, edző: Decsi István), 2. Széplaki Virág (UTE), 3. Bérczy Dorottya (BVSC) és Lantos Eszter (BVSC), 5. Farkas Kinga (Vasas), 6. Balogh Zita (BVSC), 7. Koós Gréta (Kárpáti), 8. Marton Dóra (DVSZ). A döntőben: Kern-Széplaki 15:7.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM