Négy legjobb férfi kardozónk a főtáblán

jún 2, 2017 | Archív

Nincs új a nap alatt! A szezonzáró moszkvai férfi kard Grand Prix-n az idény “hagyományainak” megfelelően két kiemeltünk, Szilágyi Áron és Szatmári András mellé veretlen

Nincs új a nap alatt! A szezonzáró moszkvai férfi kard Grand Prix-n az idény “hagyományainak” megfelelően két kiemeltünk, Szilágyi Áron és Szatmári András mellé veretlen csoportkör után Gémesi Csanád és Decsi Tamás tarsult. A további három magyar kiesett, szombaton a GP a női kardozók selejtezővel és a férfiak főtáblájával folytatódik.

A világversenyek előtti utolsó nagy versenyt rendezik ezen a hétvégén, ugyanakkor ez egyben az éves Vk-sorozat egyik legjelentősebb viadala is – a moszkvai kard Grand Prix. Az esemény a nagy, magyarországi férfi kardviadalok hagyományával vetekszik. Igaz, évtizedekkel korábban januárban, a legfagyosabb időszakban, néha hatalmas hófalak között rendezték a Moszkva Kupát, az utóbbi években viszont a FIE júniusra helyezte át a viadalt. Ám a hóesés ezúttal sem hiányzott a nosztalgikus hangulathoz, és ezt csöppet sem az újságírói túlzás mondatja velünk! Június első napjaiban ugyanis a hét eleji, tragikus szélvihar után itteni szinten kezelve is nagyon hideg időjárás várta a világ legjobb kardozóit. Hajnalban a hó is leesett, majd a folyamatos esőzések közepette a tíz fokot sem haladta meg a maximális hőmérséklet. 

Decsi Tamás Gémesi Csanáddal együtt veretlen csoportkört produkálva jutott a legjobb 64 közé.

Még szerencse, hogy a vívás teremsport, ez ugyanis a vívókat egyáltalán nem zavarta meg a moszkvai verseny új helyszínén, a Jégpalotában. A háromnapos esemény pénteki nyitányán a férfi kardozók selejtezőjét rendezték, és az már az indulólistából megállapítást nyert, hogy a szezon végére mindenki a “fedélzetre” lépett. A nagy olimpiai utáni visszavonulásokból gyakorlatilag annyi maradt, hogy az orosz Kovaljov és a német Limbach (két korábbi egyéni világbajnokról beszélünk) abbahagyta, a többiek azonban előbb vagy később, de mindannyian visszatértek a pást világába. Magyar részről a visszavonulás egyik válogatottunknak sem jutott eszébe, és miért is jutna, elvégre szinte mindannyian nagyon jó szezont futnak. Nem alakult másként ez a verseny sem, mint az idény szinte valamennyi korábbi viadala. Szilágyi Áron és Szatmári András a pénteki selejtezőnapot kiemeltként természetesen kihagyta, Gémesi Csanád és Decsi Tamás pedig immáron többedszer zárta idén veretlenül a csoportkört, és ezzel azonnal követhette a társakat a 64-es főtáblára. Sajnos, a további magyar indulók szereplése terén sem változott a szituáció, ugyanakkor ennek már egyáltalán nem örültünk. A fiatalabb korosztály részéről ezúttal Kossuth Bálint, Péch Miklós és Galgóczy Tamás próbált szerencsét. Előbbi a főtáblára jutásért kapott ki az olasz “második hullámhoz” tartozó Repettitől (10:15), utóbbi kettő pedig már a csoportmérkőzések után búcsúzott. 

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron szombaton lép pástra a Moszkva Kupán.

Folytatás szombaton a női kardozók selejtezőjével és a férfiak versenyének folytatásával és befejezésével. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni egyéni Grand Prix, Moszkva, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron, Szatmári András (kiemeltek), Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Decsi Tamás 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Kossuth Bálint 4/2 (továbbjutott), Péch Miklós 2/4, Galgóczy Tamás 1/5 (kiestek). 

A legjobb 64 közé jutásért: Kossuth-Repetti (olasz) 10:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szatmári-Loss (amerikai), Gémesi-Li (koreai), Szilágyi-Szacsanyin (fehérorosz), Decsi-Natanzon (amerikai). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM